Bursa’yı son 3 gündür etkisi altına alan kar yağışı ve şiddetli soğuk hayatı olumsuz etkilerken, elektrik arızaları ve kesintilerle ilgili UEDAŞ ekipleri 7 gün 24 saat görev yaparak vatandaşların mağduriyetini giderdi.
Pazartesi Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Bursa, ilçeleri ve Güney Marmara’da hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışına bağlı olarak yaşanan elektrik kesintisi ve arızalara UEDAŞ ekipleri müdahale ederek vatandaşın daha fazla mağdur olmasının önüne geçti. UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, özellikle kırsal kesimde yaşanan sıkıntılara UEDAŞ personelinin kısa sürede müdahale ettiğini belirterek, "Ekiplerimiz vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda arıza ve kesintilere müdahale ettiler. Hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle bazı bölgelerimizde kesinti oldu. Kar yağışının Bursa İzmir karayolunda 45 saat esarete sebep olduğu göz önüne bulundurulduğunda, bir süreliğine de olsa yaşanan kesintiler ve aksaklıkların müşterilerimiz tarafından mazur görülmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız yaşanan kesinti ve arızalarla ilgili UEDAŞ’ın 186 numaralı telefonlarına başvurabilirler" diye konuştu.
UEDAŞ’ın kent merkezlerindeki sorumluluk bölgesinde şu anda kesinti ya da arıza yaşanan yerleşim birimi bulunmuyor. Köylerdeki sorunların giderilmesi için de öncelikli çalışmalar sürüyor.