Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de geçen hafta oynanan tüm spor karşılaşmalarında, tüm takım oyuncularına ve seyircilere Özgecan Aslan anısına yaptırdığı tişörtleri dağıttı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı, Tarsus’ta hunharca katledilen Özgecan’ın anısına yaptırdığı tişörtleri, ‘Kadına Şiddete Hayır’ mesajı vermek amacıyla geçtiğimiz hafta Mersin’de yapılan tüm spor karşılaşmalarında takım oyuncularına ve seyircilere dağıttı. Özgecan Aslan’ın fotoğrafının basılı olduğu tişörtlerle sahaya çıkan sporcular, kadına şiddeti protesto ederek, Özgecan Aslan’ın haince katledilişini kınadı. 7’den 70’e tüm taraftarlar ise kendilerine dağıtılan Özgecan tişörtünü giyerek, toplumsal mesaja destek verdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de herkesin yüreğine ateş düşüren Özgecan’ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Sözün bittiği yerde bize düşen görev ise Özgecan’ı her zaman, her yerde yaşatmak. Bunun için de kentimizde bir meydana Özgecan kızımızın adını vererek ya da anısına bir anıt yaptırarak Özgecan’ı ölümsüzleştireceğiz. Ayrıca, geçtiğimiz hafta da kentimizde oynanan tüm spor müsabakalarında hem sporcularımıza hem de taraftarlarımıza Özgecan tişörtü dağıttık. Ülkemizin kanayan yarası olan kadına şiddeti protesto etmek amacıyla vermiş olduğumuz toplumsal mesajda, bizlere destek olan tüm spor kulüplerimize ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.