ÇORUM (AA) - Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Selim Özkabakçı, Çorumluları Arakanlı Müslümanlar için düzenlenen acil yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, İHH'nın bugüne kadar 32 bin Arakanlı'ya yardım malzemesi ulaştırdığını belirtti.

Acil yardım çalışmaları kapsamında 3 bin aileye gıda paketi, 750 aileye mutfak ve yaşam malzemesi, 2 bin aileye barınma malzemesi, bin 500 aileye nakit para yardımı ile bin 500 kişiye de sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Özkabakçı, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz ayrıca sınırı geçiş sırasında gelen insanları karşılayıp hazır gıda ve su gibi acil gıda malzemeleri ulaştırdı. Bağışçılarımızın destekleri ile inşallah bölgedeki faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca Kurban 2017 çalışmaları kapsamında Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da toplamda 4 bin 550 hisse kurban keserek yaklaşık 180 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdık."

Özkabakçı, Arakan için acil yardım ihtiyacının sürdüğünü ve bu konuda hayırseverlerin desteğini beklediklerini ifade ederek, yardım etmek isteyenlerin derneğe bizzat gelerek ya da Al Baraka Türk bankasındaki TR54 0020 3000 0251 7050 0000 01 IBAN'lı hesaba bağışta bulunabileceklerini bildirdi.

Selim Özkabakçı, kampanyaya ayrıca tüm mobil cep telefonu operatörlerinden “ARAKAN” yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 5 TL katkıda bulunulabileceğini belirtti.