Buca Belediyesi tarafından Yenigün Mahallesi’nde, 4 bin 500 metrekarelik alana kurulan Nazım Hikmet Parkı’nın açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Başkan Kocaoğlu, “Vatan şairinin adını taşıyan bu park Buca ve İzmir’imize hayırlı olsun” dedi.
KOCAOĞLU: VASİYETİNİ YERİNE GETİRMELİYİZ
Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı açılışta konuşan Kocaoğlu, Buca Belediyesi’nin hizmetlerinden övgüyle söz etti. Aziz Kocaoğlu, “Bu kamu alanlarında insanlarımız Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin tanış olsunlar, barış içinde yaşasınlar ve birbirlerinin zenginliklerini, gelenek göreneklerini öğrenip saygı duysunlar. Ülkemizin, dünyanın ve insanlığın geleceğin katkıda bulunsunlar, dileğimiz budur. Nazım Hikmet, ömrünü özgürlüğe, bağımsızlığa, emeğe, insanın sömürülmemesine adamış bir vatan şairidir. Bizim ülkemizin şiir konusunda dünyada birincil tanınan şairimizdir. Her ilerici gibi, devrimci gibi o da birçok işkencelere, hapis hayatına, sürgünlere maruz kalmıştır. Ama son nefesinde de, son vasiyetinde de Anadolu’da bir köy mezarlığında, çınarın altında yatma özlemini belirtmiştir. İnşallah hep birlikte, Nazım Hikmet’i o çınarın altında yatırmak umuduyla” diye konuştu.
PİRİŞTİNA: İYİ Kİ VARSIN NAZIM HİKMET
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, “Göreve başlarken hedefler koyduk. Bu park onun somut bir örneğidir. İlçelerde sosyal belediyeciliği, insana dokunmayı hedef edinmiştik. Onun en somut örneği olan Nazım Hikmet Parkı’ndayız. Bu alanları çok önemsiyoruz. Bunu daha da önemli hale getiren parka verdiğimiz isim oldu. Bu büyük isimler, bizlerin yaptığı yatırımlarla taçlanırsa anlamı artar. İyi ki varsın Nazım Hikmet, iyi ki varsınız ” dedi. Açılışta ayrıca Yenigün Mahallesi Muhtarı Ergün Bahşi ve Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Namık Kuyumcu da konuşma yaptı. Şair Tuğrul Keskin de Nazım Hikmet’e ait bir şiir okudu.