ZONGULDAK (AA) - Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 18. Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 50 çocuğu sünnet ettireceklerini bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, 18. Geleneksel Sünnet Şöleni'nin bu yıl 4 Ağustos'ta yapılacağını belirtti.

İlçe halkını sünnet şölenine davet eden Tekin, şunları kaydetti:

"Sünnet kayıtlarımız sona erdi. 50 aile çocuklarını sünnet ettirmek için başvurdu. Bütün çocuklarımızın ölçülerini alıp, sünnet kıyafetlerini temin ettik. 4 Ağustos'ta sünnet olacak çocuklarımız için fayton ve at gezisi, müzikli eğlenceden oluşan bir şölen düzenleyeceğiz. Şehir merkezinde fayton ve atlarla gezdireceğiz. Ayrıca bu yıl çocuklarımıza sürpriz hediyeler vereceğiz. Tüm halkımızı da bu mutlu günlerinde çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmaya ve bu heyecanı paylaşmaya davet ediyoruz."

-Alaplı Su Birliği ishale hattı çalışması

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Alaplı Su Birliği ishale hattı müracaatını yaptıklarını bildirdi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğüne, birliğe üye 65 köy ve 2 belediyeye içme suyu sağlayacak ishale hattı ile arıtma havuzlarının yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Baraj inşaatının devam ettiğini aktaran Çaturoğlu, açıklamasında şu ifadele yer verdi:

"Bilindiği üzere Alaplı Gümeli beldesinde yapılmakta olan gölet inşaatı devam etmektedir. Göletin inşaatı inşallah 18 Ağustos 2018'de tamamlanacak ve inşaat tamamlandığında göletten yılda 6,86 hektometreküp içme suyu sağlanacaktır. Gölet inşaatı bitmeden önce birliğin üyesi olan 65 köy ve 2 belediyeye içme suyu sağlayacak ishale hatları ve arıtma havuzlarının yapılması ve proje çalışmalarına bir an önce başlanılması için DSİ Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yaptık."