Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen 26. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri’nde karakucak güreşleri ve gökbörü oyunu büyük ilgi gördü.

26. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması Şenlikleri kapsamında ilçenin Çarho mesire alanında düzenlenen karakucak güreş müsabakaları ve gökbörü oyununu, vatandaşlar kurulan Türkmen çadırlarında ilgiyle izledi. Çarho mesire alanında düzenlenen etkinlikler mehter takımının gösterileriyle başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanvekili İlhami Gülşen ve beraberindekiler Türkmen çadırları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Ardından sırasıyla Ahlat ve Gaziantep’ten gelen halk oyunları ekipleri birer gösteri yaptı. Etkinliklere renk katan folklor ekipleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra büyükler, büyükler 90 kg, başaltı gençler ve başaltı yıldızlar olmak üzere 4 kategoride düzenlenen güreş müsabakaları başladı.

Sıcak havaya rağmen oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda büyükler kategorisinde Barış Güngör birinci olurken, Vakkas Özada ikinci, İrfan Mete ise üçüncü oldu. Büyükler 90 kg kategorisinde Ünal Çakmak birinci, Selçuk Can ikinci, Doğukan İnce ise üçüncü oldu. Başaltı gençler kategorisinde Yunus Timur birinci, Baki işleyen ikinci, Hakan Güvendik ise üçüncü oldu. Başaltı yıldızlar kategorisinde ise birinci Ömer Pikbay olurken, ikinci Yafez Elbir, üçüncü Mümin Çıplak oldu.

Güreş müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri güreş ağası Nafiz Deniz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından konuşma yapan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, “Oğuz boylarının temsilcileri burada. 24 Oğuz boyunun Anadolu’ya yayıldığı adres Ahlat’tır. Şimdi geri dönüş yapıyoruz. Yani gittiler tekrar geliyorlar. Sağ olsunlar 26. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması Şenliklerimize renk kattılar” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından gökbörü oyunu oynandı. Halkın yoğun katılım sağladığı etkinlikte gökbörü oyunu dikkatle ve heyecanla izlendi. Oyunun sonunda iki takım oyuncularına da hediyeleri protokol tarafından takdim edildi.

Daha sonra Ahlat Kayı Okçuluk ve Spor Kulübünü ziyaret eden protokol üyeleri, burada ok atışı yaparak toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. 26. Ahlat Avrasya Kültür Buluşması etkinliklerinin bugünkü programı akşam yapılacak olan Şiir dinletisi, Ahlat Halk Korosu müzik dinletisi ve aşıklar konseriyle devam edecek.