Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, gece yarısı final sınavlarına çalışan öğrencileriyle bir araya gelerek onlarla kahve içti. Gece-gündüz, kar-kış demeden gece yarısı kütüphanede ders çalışan öğrencileri ziyaret eden Gündoğan, istek ve sıkıntıları da dinledi.
Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden Anadolu Üniversitesi’nin Rektörü Gündoğan, gece 00.00’da Yunus Emre Kampüsü’ndeki kütüphaneyi ziyaret etti. Gündoğan, öğrencilere yönelik ilk olarak bu eğitim-öğretim yılında başlatılan gece 00.00 ile 01.00 arasındaki çorba-çay-kahve ikramına ortak oldu. Öğrencilerle kahvesini yudumlayan Gündoğan, onların istek ve sıkıntılarını da dinledi. Rektör Gündoğan daha sonra kütüphane içerisinde final sınavlarına hazırlanan öğrencilerle de sohbet ederek, başarı dileklerini iletti.
Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesi kütüphanesinin, Türkiye’deki üniversiteler içerisindeki kütüphaneler içinde saygın bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.
“Bundan yaklaşık 3 ay önce kütüphanemizi 7/24 hizmete soktuk” diyen Gündoğan, “Kütüphanemiz şuanda 7 gün 24 saat öğrencilerimizin hizmetine açık. Öğrenciler kütüphane hizmetlerine özellikle sınav dönemlerinde çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Kütüphanemizde öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye yönelik her türlü tedbiri aldık. Zaman zaman burada denetimler yapıyoruz, öğrencilerimizle konuşuyoruz ve kütüphaneyle ilgili düşüncelerini alıyoruz. Bugün de final sınavlarının başlangıç günüydü. Bizzat gelip kütüphaneyi görmek ve öğrencilerimizle konuşmak istedim. Gördüğüm kadarıyla da öğrencilerimiz verilen hizmetten memnun” ifadelerini kullandı.
“YILLIK 2 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ”
Gündoğan, kütüphaneye olan ilgiden de bahsederek, “Aralık ayı itibariyle kütüphanemizin ziyaretçi sayısı 150 bini aşmış durumda. 2014 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30’luk bir kapasite artışı sağlandı. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren ve kütüphanenin 7/24 açık olması sayesinde yıllık 2 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Biz de bu hizmetin öğrencilerimizin akademik başarısını arttıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.
ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA-ÇAY-KAHVE İKRAMI
Bu eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan “öğrencilere ücretsiz çorba-çay-kahve ikramı” hakkında da konuşan Prof. Dr. Gündoğan, şöyle devam etti:
“Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak ve onlara destek olmak amacıyla özellikle de çalışkan ve gece 12’ye kadar kalan öğrencilere üniversitemizin çay-çorba-kahve ikramı var. Biraz önce öğrencilerimizle kahve içme fırsatı buldum ve gerçekten öğrencileri ufacık bir şey de olsa motive eden bir unsur. Bu da öğrencileri hem kütüphanede tutuyor hem de onlara moral, motivasyon kaynağı oluyor. Bunun da hayırlı bir hizmet olduğunu düşünüyoruz.”
“ÖĞRENCİLERİMİZİN KÜTÜPHANEDE SABAHLAMASINI GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Gündoğan, son olarak sınav döneminde öğrencilere başarılar dileyerek, “Sağlanan bu hizmet öğrencilerimizi kitaba karşı, kütüphaneye karşı daha da bağlayacak. Biz öğrencilerimizin kütüphanede sabahlamasını gerçekten çok önemsiyoruz. Bunun da üniversitemize daha da değer katacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan öğrenciler ise, verilen hizmetten ötürü çok memnun olduklarını söylerken, üniversite yönetimine teşekkür etti.