İzmir’in Çeşme ilçesinde, özel eğitime ihtiyaç duyan 10. ve 11. sınıf öğrencileri, bir bisiklet firmasının desteği ve öğretmenlerinin yardımıyla bisiklet sürmeyi öğrendi.

Çeşme’de gün geçtikçe ilginin arttığı bisiklet kullanımı her kesime yayılmaya devam ediyor. Alaçatı’da da bir bisiklet firmasının desteği ile Çeşme Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturulan, özel eğitime ihtiyaç duyan 10 ve 11. sınıf öğrencileri, dört tekerlekli bisikletleri sürmeyi öğrendi. Özel öğrenciler, gözetim altında ve yardımlarıyla bisiklet sürdü.

Öğrencilerin el-ayak koordinasyonunu geliştirmek, yönleri tanıyabilmesini sağlamak, el becerisini arttırmak, verilen komutu uygulayabilmesi için yapılan çalışmalarla öğrencilerin keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni Anıl Kızılkaya, "Gerçek hayatta karşılaşacakları trafik kuralları hakkında da bilgi alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu" dedi.

Alaçatı’da bisiklet firmasının sahibi Ahmet Acaroğlu da yaptığı açıklamada, bisiklet ile özel eğitim öğrencilerini tanıştırma etkinliğine devam edeceklerini, Çeşme’de bulunan 100 civarındaki özel eğitim öğrencilerine bisiklet sürüşü dersi vererek bisiklet ile tanışmayan çocuk kalmamasını hedeflediklerini ifade etti.