Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) 4 Ocak Pazar günü yapacağı Melikgazi ilçe kongresinde yapılacak olan başkanlık seçimi için Ertuğrul Yücebaş ve Mehmet Özet düzenledikleri basın toplantısı ile adaylıklarını açıkladı.
Parti binasında basın açıklaması yapan MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, "Milliyetçi Hareket Partisi 11. Olağan Kongre takvimi devam etmekte olup, bu süreçte 4 Ocak 2015 Pazar günü Melikgazi ilçe kongremiz yapılacaktır. Türk milletinin ve yegane göz bebeğimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin hızla belirsizliklere götürüldüğü günler yaşamaktayız. Vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünün tehlikede olduğu devlet mekanizmasının ve adalet sisteminin kamu vicdanında ağır yaralar aldığı bir süreci yaşıyoruz" dedi.
Yücenbaş ayrıca, "Millet iradesinin yok sayıldığı birliğin ve beraberliğin zedelendiği, yolsuzluk ve hırsızlığın ayyuka çıktığı, bölücü ve hainlerin peşrev çektiği şu günlerde, yüce Türk milletinin ve Türk’ün kanı ile canı ile kurduğu vatanın yegane umudu ve son kalesi Milliyetçi Hareket Partisinin saflarında yer alarak hem ülkeme, hem de şehrime siyaset ve insani olarak katkı sunmak için mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisinden 4 Ocak 2015 Pazar günü yapılacak olan olağan kongrede Melikgazi ilçe başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. Milliyetçi Hareket Partisinde bir bayrak yarışı olduğu bilinci ile fitne fesata fırsat vermeden partimizi bu kongreden çok daha güçlü çıkaracağımıza, kazanan ise mutlak surette Milliyetçi Hareket Partisi olacağına inancımız tamdır. Bu vesile ile çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda her şeyin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
MHP Melikgazi ilçe başkan adayı Mehmet Özet, "Ülkemiz ateş çemberinden geçerken MHP’nin Kayserimizde ve Melikgazi ilçemizde daha iyi temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle bir bayrak yarışı olan kongremizde bizlerde partimizi temsil etmeye talibiz. Yaklaşık 45 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Milliyetçi Hareket Partisinin son 30 yılında ülkücü hareketin çeşitli kademelerinde görev yapmış bir kardeşiniz olarak Milliyetçi Hareket Partisi Melikgazi ilçe başkanlığına adayım" diye konuştu.