DÜZELTME: Antalya'da G-20' alarmı başlıklı ilk haberde Kanada Başbakanının adı 'Stephen Harper' olarak yeraldı. Doğrusu 'Justin Trudeau' olacaktır. Buna göre düzeltilmesi ricasıyla.
------------------

 

LİDERLERE DENİZLİ BORNOZU
Antalya’da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun otelde kalacakları sürede kullanabilecekleri bornoz ve havlular Denzili'de üretildi. Ege pamuğundan üretilen, ipliği boyalı, Buldan kumaşından üretilen bornozlar, üstünde ülkelerinin bayrakları ve adları işlenerek liderlerin konaklayacakları otellere dağıtılmak üzere Antalya’ya getirildi. Havlu ve bornoz takımlarından birinin konaklama sırasında kullanılacağı, ötekinin de ülkelerine dönüşte liderlere armağan edileceği belirtildi.
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri (DETGİS) Başkanı İsa Dal, "Liderlere Türk havlusu ve Türk bornozu sunulmak istendi. Biz de bu doğrultuda hazırlıkları yaptık ve G-20 Liderler Zirvesi’ne özel bornoz seti hazırladık. ’Made in Turkey’ ve ’Made in Denizli’ etiketlerinin kullanılması istenmişti. Bu etiketleri de kullandık" dedi.

FOTOĞRAFLI