İSTANBUL, () - TÜRKİYE İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, 9 aylık süre zarfında 'ilk' olarak nitelendirilecek başarılar kazandıklarını ve Bakanlık ile Genel Müdürlüğün destekleriyle 2016 yılında uluslararası platformda Türk bayrağını dalgalandırmaya devam edeceklerini söyledi.

"BRANŞLARIMIZIN TÜMÜNDE FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR"

8 Kasım'da İşitme Engelliler Süper Ligi'nin başladığını ve 2. hafta müsabakalarının tamamlandığını belirten Başkan Kihtir, "29 Kasım'da İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi'ni 4 grupta başlatacağız. Heyecan dolu maçlara şahitlik edeceğiz. Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesinde aralık ayında basketbol ve voleybol branşlarımızda terfi maçları yapacağız. 15 takım başvuru yaptı ama grupları henüz belirlemedik. Ocak veya şubat ayında basketbol ve voleybolda erkeklerimiz ve kadınlarımız için ligleri başlatacağız. Şubat ayında Futsal Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nı organize edeceğiz. Akabinde ise milli takımımızı oluşturacağız ve İtalya'da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil edeceğiz" dedi.

2016 yılında birçok branşta boy göstereceklerini ve çok sayıda faaliyet düzenleyeceklerini dile getiren Kihtir, Spor Genel Müdürlüğü'nün kendilerine verecekleri bütçeye göre faaliyet sayılarını artırmayı planladıklarını ifade etti.

"İŞİTME ENGELLİLER TARİHİNİN İLKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

2015 yılında elde ettikleri başarılara değinen Yakup Ümit Kihtir, 14 Şubat'ta göreve geldiğini hatırlatarak, "Birçok ilke bizim dönemimizde imza atıldı. 10 Mayıs'ta atletizmin maraton branşında ilk defa işitme engelli bir sporcumuz ülkemizi temsil etti ve şampiyon oldu. 14-27 Haziran tarihleri arasında ilk defa futbolda Avrupa şampiyonu olduk. 1-11 Temmuz'da voleybolda 15 yıllık saltanatı devirerek Avrupa şampiyonu olduk. 19-26 Temmuz tarihleri arasında yine atletizmde gençler kategorisinde çekiç atmada ve 4x400 bayrak yarışında Avrupa üçüncülüğü elde ettik. 10-17 Ekim'de Gürcistan'ın Tiflis şehrinde yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalyalara ambargo koyduk. 10 altın, 19 gümüş ve 14 bronz madalyayı ülkemize kazandırdık. 26-31 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'ın başkenti Erivan'da organize edilen Avrupa İşitme Engelliler Mücadele Sporları Şampiyonası'nda 43 sporcuyla mücadele ettik. Karate, judo ve taekwondo branşlarında 6'sı altın, 4'ü gümüş ve 12'si bronz olmak üzere 22 madalya kazandık" açıklamalarında bulundu.

2016 yılında düzenlenecek Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılarak İstiklal Marşı'nı okutacaklarını vurgulayan Kihtir, 9 aylık başkanlık sürecinde önemli işler başardıklarını, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle daima zirvede yer almak istediklerini söyledi.