Kars’ta Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan dolmuşçular, kendilerine çok fazla trafik cezası kesildiğini ileri sürerek eylem yaptı.
Kars’ta çeşitli hatlarda sefer yapan dolmuşçular, dolmuşlarını Cumhuriyet Meydanı’na çekerek, kendilerine trafik ekiplerinin fazla ceza kestiğini iddia ederek, seslerini yetkililere duyurmak istedi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan dolmuşçular, “Bize her gün ceza yazılıyor. Benim normalde 15 yolcu ayakta hakkım var. 18 tane yolcu var. 3 çocuk, 15 tane de ayakta yolcumuz var. O 3 çocuğa bize ceza yazıyorlar. Peki ben ekmek kazanmayacağım. Ben annesini alıp, çocuğumu bırakayım, çocuğu alıp annesini bırakayım. Hangisi bırakayım. Özellikle bir trafikçi arkadaş var. Gelip bizi bile bile tehdit ediyor. Böyle bir şey olur mu? Biz nerede yaşıyoruz. Dağ başında mı yaşıyoruz. Günde en az arabamız iki defa ceza yiyor” diye tepki gösterdi.
Dolmuşlarını Cumhuriyet Meydanı’na çeken ve eylem yapan dolmuşçular, emniyet yetkilileriyle bir süre görüşerek sorunlarını anlatmaya çalıştı. Emniyet yetkililerin ikna ettiği dolmuşçular daha sonra dolmuşlarını park ettikleri yerden çekerek ayrıldı.
Dolmuşçulardan bir grup sorunlarının halledilmesi için emniyet yetkilileriyle görüşmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.
Öte yandan, dolmuşçular ile emniyet yetkilileri arasında zaman zaman gerginlik de yaşandı. Kendilerine haksız yere ceza kesildiğini iddia eden dolmuşçular, sorunlarının çözülmemesi halinde tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak eylem yapacaklarını belirtti.