Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ’Madde bağımlılığı ve kullanımı ile mücadele’ kapsamında cezaevi ve okullarda madde bağımlılığının zararları konulu konferans verdi.
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı oluşan bir grup görevli, ilk konferansı Siirt Kapalı Cezaevi’den bulunan tutuklu ve hükümlülere veridi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbrahim Hakkı Ortaokulu, İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi, İsmail Fakirullah İmam Hatip Lisesi ve Siirt Lisesi’nde öğrencilere ’Sigara ve madde bağımlılığının zararları’ anlatıldı.
Yapılan açıklamada, konferanslara öğrenci, öğretmenler ve cezaevi hükümlülerinden oluşan toplam bin 46 kişiye ulaşıldığını, katılımcılara ayrıca konu ilgili el ilanı ve broşür dağıtıldığı bildirildi.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, bağımlılık yapıcı maddelerin zararları ile ilgili önümüzdeki günlerde de farklı okullarda konferansların devam edeceği belirtildi.