Toplantının ev sahipliğini TYB Şanlıurfa Şubesinin yaptığı toplantıya TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Genel başkan yardımcısı Ferhat Koç. Genel başkan baş danışmanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel sekreter Vedat Güneş katıldı. Şubeleri temsilen İstanbul Şubesi üyesi Mahmut Bıyıklı, Trabzon Şubesi Başkanı Haydar Çoruhlu, Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cuma Ağaç, genel sekreter Eyyüb Azlal üye Müslüm Abacıoğlu, Gaziantep Şubesi Başkanı Metin Zirek, yönetim kurulu üyesi Ayhan Doğan, Kayseri Şubesi başkan yardımcısı Kadir Karaman, İzmir Şubesinden Abbas Levent Ertekin, Lale Yılmaz Ertekin, Erzurum Şubesi Başkanı Hanefi İspirli, Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Kurtoğlu Kahramanmaraş şube başkan İsmail Göktürk, Hasan Ejderha ile Sakarya şubesi başkanı Rüstem Budak katıldılar.
7. şubeler toplantısında TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç genel merkez olarak geçen yıl yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra 2015 yılında yapacakları etkinlikler hakkında da şubeleri bilgilendirdi. Şubeler ile genel merkez arasında koordineli çalışmalar yapmak amacında olduklarını, kısıtlı imkân ve mekânlarda çalışmaları sürdürdüklerini bunun için özveri içerisin çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’da “her yıl yapılan toplantılarla birbirimiz tanımaya çalışıyoruz. Güçlü adımlar atabilmek için daha çok bir araya gelmeliyiz. Yöneticilik külfetli iş, yapanlara müteşekkiriz.” dedi.
Şube Başkanları da konuşmalarında geçen yıl yapmayı gerçekleştirdikleri çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi verdiler ve 2015 yılında devam eden ve yapmayı planladıkları projeleri hakkında bilgi erdiler. Ayrıca genel merkezden istekler ve beklentilerini de gündeme getirdiler.
Toplantı sonunda 2016 yılı şubeler toplantısının Gaziantep’te yapılması karar alınırken 4. Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarlar kongresinin de Erzurum’da gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Toplantı sonrasında kısada olsa Şanlıurfa şehir turunun yanı sıra Göbeklitepe ve Harran gezildi.