Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, “Samsun’daki 170 fırında çok büyük bir eleman ihtiyacı var. Şu anda 150 kişiyi anında fırınlarda istihdam edebiliriz” dedi.
Fırıncıların sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Yiğit, “Herkesin bildiği gibi ülkemizde bir işsizlik sorunu var. Ama belli başlı bazı meslek grupları çok büyük bir elman sıkıntısı yaşıyor. Zorunlu öğrenimin 12 seneye çıkmasıyla beraber küçük yaştaki çocukların çırak olarak meslek edinmelerinin önü kesildi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Samsun’daki 170 fırında şu anda çok büyük bir eleman ihtiyacı var. Sadece Samsun’da şu anda 150 kişiyi anında fırınlarda istihdam edebiliriz. Fırıncılık mesleğindeki olumsuzlukları ortadan kaldırırsak meleğimize olan rağbet daha da artacaktır” diye konuştu.
“PAZAR GÜNLERİ TATİL OLSUN"
Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, fırıncılık sektörünü daha cazip bir hale getirmek için pazar günlerini tatil yapmak adına resmi başvuruları önümüzdeki günlerde gerçekleştireceklerini açıkladı. Fırıncıların da normal çalışanlar gibi izin haklarının olduğunu belirten Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz yiğit, “Şu anda Samsun’da fırıncılar en çok işçi bulma anlamında bir zorluk yaşıyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi yaptığımız mesleğin asosyal bir meslek olmasıdır. Bu sektörde çalıştığınız zaman ne kendimize ne de çevremize zaman ayıramıyoruz. Samsun’da çalışan 170 tane fırınımız var. Bu fırınların sahibi olan kişiler bile yaz sezonunda fırınlarda çalışmak zorunda kalıyor. Bunun nedeni ise çalışanların yıllık izinlerini kullanmasıdır. Elemanlar yıllık izne ayrılmasa bile genel anlamdaki büyük işçi sıkıntısı hep devam ediyor. Fırıncılar haftanın 7 günü çalışıyor. Senelik izinler hariç hiç izin yapamıyor. Bu konu hakkında şehrin yöneticileri ve federasyonumuzla bir görüşmemiz olacak. Biz fırıncılar, diğer esnaflar gibi hafta da bir gün tatil yapmak istiyoruz. Bu yüzden Samsun’da çok büyük eleman sıkıntısı da çekiyoruz. Çalışma şartlarının bu denli zor olmasıyla beraber tatilin olmaması eleman bulmamızda sıkıntı oluşturuyor. Eğer pazar günleri tatil olursa fırıncılığa karşı olan ilginin daha da artacağını zannediyorum” şeklinde konuştu.