Mustafa ERCAN- Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, sahasında oynadığı maçta Beşiktaş'a 5-2 mağlup olmasını, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Eğer takım savunmasında bu kadar müsade ederseniz mağlubiyet kaçınılmaz" ifadesiyle özetledi. Hem skor hem de sonuç olarak kötü bir başlangıç yaptıklarını belirten Bakkal, şunları söyledi:
"Özellikle maçtan önceki hafta boyunca çalışma ve analizlerimizde de, Quaresma, Gökhan Töre ve Yakup gibi oyunculara müsade ederseniz sıkıntı yaşayacağımızı söylemiştim. İlk yarı gol bulduk beraberliği yakaladık. Ortayı güçlendirelim dedik Efe'yi aldık oyuna. Ama çok basit goller yedik, yemememiz gerekirdi. Bu maçı oynadık mı sayacağız yoksa oynamadık mı sayacağız? bu da tartışılır. İyi oyuncularız, iyi takımız ama bu gün maalesef sporseverlerden özür dilemek istiyorum. Böyle mücadele olmaz. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Adamı rahatsız etmezseniz, özellikle Beşiktaş gibi maçları kazanmanız zor. Yarın itibari ile bu işleri çözmek için devam edeceğiz ama özellikle takım savunmasını güçlendirmemiz gerekiyor. Eğer hedefsek, sahaya yakışanı yapacaksak bunu yapmamız gerekiyor. Seyredeceğiz, analiz yapacağız, doğruyu bulmaya çalışacağız. Gol de atıyoruz, 2 gol attık. Ama oynanan oyundan ve mücadeleden, son 20 dakikada 10 kişi kalana kadar demiyorum. Oyunun 70 dakikasını değerlendiriyorum, sonrası kopmuş oldu. Açık yüreklilikle söylüyorum, beğenmediğim bir maç oynadık. Böyle mücadele edilmez. Kendim ve takımın daha iyi mücadele edilmesi lazım. 3 de yeriz 5 de yeriz problem değil. Ama böyle mücadele olmaz. Oyuncularıma da söyledim, ben buna karşıyım. Biraz kıpırdasak çok kolay götüreceğimiz bir maçtı. Sıcaklık ve nemi gözardı edemeyiz. Biz kenarda duramadık. Ama en azından maçın ilk 15 dakikası diri olursunuz. Böyle mücadele etmememiz lazım, bu kadar ucuz değil bu işler. Ne ben bu kadar ucuzum ne de bu takım bu kadar kötü değil. Bunu halletmemiz lazım. Teknik direktörlük hayatımda bir maçta 5 gol yediğim bir kaç maçtan biri oldu bu. Üzülerek söylüyorum. Ben mağlubiyeti kabul eden biriyim ama sahada biraz dik duracağız. Bu gün mücadele edemedik. Kötü takım değiliz."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, "İlk müsabakamızı yaptık. İyi başlamak istiyorduk, kazanmak için sahaya çıktık ve hakettiğimizi de düşünüyorum. Skorun 5 olması, yediğimiz 2 gol, oyunun zenginliği bakımından daha fazla pozisyonların olması, sıcak havada nem varken ilk deplasmanda alınan galibiyet sevindirici. Bütün oyunculara teşekkür ederim. Kazanmayı hakettiler. Fakat oyunda kopmalar oldu. Özellikle 80'inci dakikadan sonra skorun da etkisi ile, rakip 10 kişi kalmasına rağmen, havanın sıcak olması sebebi ile rakibe çok kolay toplar verdik. 5'inci golü attık, başka goller de atabilirdik ama büyük takımız, büyük oyuncularsak rakip hiç pozisyona girmeden kapatmamız gerekiyordu. Oyunun ilk 15 dakikası gayet iyi başladık. Gol ve golün benzeri bir iki pozisyon verdik. O yüzden sıkıntımız vardı. Genel olarak hücum ve savunma geçişlerinde kopukluk oldu. Henüz ilk maç olduğu için bunları düzeltmek durumundayız. Henüz iyi değiliz. İyi işler yaptık ama daha iyi olmak durumundayız. Bu maçı ölçü olarak almıyorum. Skora bakarak almıyorum. Rakibimiz de iyi işler yaptı. Sıcak havada hangi takımın ne yapacağı belli olmadığı için böyle bir maç oldu. Gollü olmasından dolayı seyirciler için zevkli bir maç oldu. Hücuma yönelik iyi çıkışlarımız oldu. Hareketli olduğumuz zaman Ricardo, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Cenk gayet iyi başladık ama dönüşte sıkıntılarımız oldu. Defans ile forvet arasındaki blokta zaman zaman iyi zaman zaman eksik kaldık. Transfer için, bir oyuncu almakta yarar var. Transfer takip ediliyor. Kulüpte mutlu olmayan oyuncu, kulüp de tamam derse gider. Ricardo solda başlayabilirdi ama bu maç için böyle düşündüm. Futbol hatalar oyunu. Az hata yapan kazanır. Geçen sene bu takım iyi işler yaptı. Transfer yapmadı ama iyi oyuncular var. İlk yarının belki de en başarılı takımıydı. Sıcak hava, ligin ilk maçı. Bizim için de geçerli, 3 maç diyorum en az. Bugün skora bakarak onlara haksızlık yapamayız. Hatayı biz de yaptık onlar da yaptı ama biz daha az yaptık" diye konuştu

FOTOĞRAF