Son yerel seçimlerle birlikte büyükşehir olan Aydın’da köylerin mahalleye dönüşmesi ile birlikte yaşanan yönetmelik karmaşası şehri kokuttu. Vatandaşlar hangi konuda nereye şikayet edeceğini, idarecilerin ise nerede kimin yetkili olduğunu bilmemesi adeta fırsatçılara yaradı. İncirliova ilçesine bağlı Sandıklı Mahallesi’nde eski evleri hayvan besihanesine dönüştüren bir işletmeci hayvan dışkılarını yola salıp mahalleyi kokudan geçilmez hale getirince vatandaşlar isyan etti.
Edinilen bilgiye göre İncirliova’nın eski siyasetçilerinden ve zengin işadamlarından olduğu belirtilen bir işadamı İlçeye Bağlı Sandıklı Mahallesi’nde kullanılmayan büyük bir ev ve avlusunda hayvan beslemeye başladı. Dışkıları aylarca temizlenmeyen hayvanların bulunduğu besihaneden çevreye oldukça kötü koku ve haşere yayılmaya başlaması üzerine çevre sakinleri durumdan şikayetçi olarak yetkililerden yardım istedi. Şikayetlerini gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gerekse belediyeye yaptıklarını belirten mahalle sakinleri bir de besihaneyi işletenlerden ölüm tehdidi alınca mahallede eylem yaptılar. Ve İncirliova Belediyesi’ne gidip yazılı şikayet dilekçesi verdiler.
ZABITA TUTANAK TUTTU AMA KÖTÜ KOKU ENGELLENEMEDİ
Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine bölgeye gelen İncirliova Belediye Zabıtası da karşılaştıkları kötü koku ve hayvan dışkısı ile çok kötü duruma gelmiş sokağın halini görünce şaşırdılar. Tutanak tutan zabıta ekipleri besihanenin köyü kokuyu engelleyip sokağa taşan hayvan dışkılarını da temizlemesini istediler.
YETKİ KARMAŞASI VATANDAŞLARI İSYAN ETTİRDİ
Aydın’ın Büyükşehir olması ile köylü mü kentli mi ne olduklarını bilemeyen vatandaşlar, muhtarların yetkisinin de elinden alınması ile yaşadıkları bir sıkıntıda nereye başvuracağını bilemez hale geldi. İstek, talep ve şikayetleri yazılı yapma alışkanlığı da olmayan vatandaşlar köylerde ciddi sıkıntı yaşandığını belirttiler. Aylardır sonun devam ettiğini ve kapı pencere açamaz hale geldiklerini belirten vatandaşlar, kurumların sürekli sorumluluğu başkasının üzerine atmasından şikayetçi oldular. Gerek Halk Sağlığı, gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gerekse Belediyelerin bu soruna duyarsız kalmamasını isteyen vatandaşlar yetki ve yönetmelik karmaşası nedeniyle hayatlarının zehir olduğunu belirttiler.