Adıyaman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile Adıyaman Üniversitesi işbirliğiyle açılan kurslara öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün önem verdiği sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Öğrenciler daha rahat ve daha ferah bir ortamda eğitimlerini sürdürürken sosyal anlamda da gelişmelerini sağlıyorlar.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslarda öğrencilere diksiyon ve şiir, resim ve grafik tasarım, masa tenisi, basketbol, voleybol, hentbol, kick boks, muay-thai, pilates, tekvando gibi kişisel gelişim kursları veriliyor.
Adıyaman Üniversitesi mediko, kapalı spor salonu ve gençlik evinde ücretsiz olarak verilen kurslarda 166 öğrencimiz katılarak kurs görüyor.
Açılan kurslarla öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat veriliyor. Adıyaman Üniversitesi öğrencilerine yönelik toplam 9 kurs sonunda öğrencilere sertifikalar verilecek. Diksiyon ve şiir kursu öğrencilerinden Halil İbrahim Akın, bu tür kurslara her zaman ihtiyaç olduğunu belirterek, kursların açılmasında büyük emekleri olan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye teşekkür etti.
Adıyaman Üniversitesi’nde düzenlenen kurslara katılan Duygu Aslan ise, öğrencilerin gelişimi açısından kursların önemine dikkat çekerek, “Şiiri seviyorduk. Açılan kurslarla birlikte şiir seven arkadaşlarımızla bir araya geldik. Zaman zaman etkinliklerde bulunuyoruz. Şiir dinletileri yapıyoruz. Katıldığımız kurs ile şiire bakış açımız da değişti. Şiir okuyabilmemiz açısından büyük katkılar oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.