KOCAELİ ve Sakarya bölgesinde dün başlayan şiddetli yağış, özellikle Sapanca İlçesi'nde büyük hasara yol açtı.  Sapanca Gölü’nü besleyen dereler taşarken sel suları asfaltı ve kaldırımları söktü, taşıdığı çamur ve ağaç dalları yolları ve mahalleleri kapladı.
Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış Kocaeli'nin Kartepe İlçesi ile Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde daha çok etkili oldu. Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, şu anda yavaşlayarak da olsa devam eden yağış 22.00- 02.00 saatleri arasında etkili olarak yağdı. Kocaeli Kartepe İlçesi ile Sakarya'nın Sapanca ilçelerinin bulunduğu alanda bu 4 saatlik süre içinde metrekareye 109.6 kilogram yağış düştü. İki ilin diğer bölgelerinde ise aynı süre içinde düşen yağış miktarı 42-55 kilo oldu.
Sel sularının en fazla hasara yol açtığı Sapanca'da ise, ilçe merkezinde birçok yol, düz alanlarındaki ev ve işyerlerinin bodrum ve zemin katladı, su ve çamurla kaplandı. Sapanca'daki Kurtköy Mevkii'nde yol sel suları ile kaplanınca birçok araç yolda kaldı.   Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), AFAD ekipleri yağıştan etkilenen bölgelerde kurtarma ve temizleme çalışmalarına devam ediyor.

FOTOĞRAFLI