MHP Muğla Milletvekili adayı Dr. Ferat Yüksel, iktidar ve ana muhalefet partisinin hizmet üretemediğini ve halkın yalnız bırakıldığını iddia etti.
MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel, bir hafta arayla ikinci kez konuk olarak katıldığı radyo programında AKP ve CHP’ye yüklendi. “AKP iktidarı elinden gelse Muğla’yı haritadan silecek” diyen MHP’li Yüksel iktidarın oy alamadığı Muğla’ya hiçbir kalıcı hizmet getirmediğini söyleyerek “Bunu fırsat bilen CHP de Muğlalıları çantada keklik görüyor” vurgusunda bulundu.
RADYO PROGRAMINA KATILDI
Radyo Gözlem Haber Müdürü Gizem Kapusuz’un sunduğu haber kuşağına ikinci kez konuk olan MHP Muğla Milletvekili Adayı Dr. Ferat Yüksel, “seçim kampanyanızda yalnızca CHP’yi eleştiriyorsunuz gibi bir algı oluştu. Üstelik eleştirilerinizi sert bir üslupla yaptığınız düşünülüyor” sorusuna, Yunus Emre’nin dizeleriyle cevap verdi. Yüksel “Bu düşünce doğru değil. Tüm konuşmalarıma önce AKP’nin Türkiye için bir felaket olduğunu ve milletimizin bir an önce bu felaketten kurtulması gerektiğini söyleyerek başlıyorum. Hatta bu konuda çok ağır ifadeler kullandığım için başımın belaya gireceğini söyleyenlere, ‘Milletimize doğruları bugün söylemeyeceksek ne zaman söyleyeceğiz. Söylemeyen dilsiz şeytandır” dedi.
“MUĞLALI HİZMET GÖRMÜYOR”
MHP Adayı Yüksel AKP ile CHP’nin hizmet anlayışlarını beğenmediklerini söyleyerek “Bunun yanında AKP ile mücadele ettiklerini söyleyen ama nasıl olsa Muğlalılar AKP’ye oy vermez diyerek tüm Muğlaların oyunu çantada keklik gören, oturduğu koltuktan kalkmayan ve % 50 oy aldığı vatandaşına hiçbir hizmet götürmeyen CHP’li yerel yöneticileri de bu hizmetleri yapmadıkları için eleştiriyorum. Muğla’ya kalıcı bir hizmet üretmeyen AKP’ye inat Muğla halkına, eldeki tüm imkânları seferber ederek, mazeret üretmek yerine yeni kaynaklar bularak hizmet etmesi gereken ancak hiçbir şey yapmayan CHP’li yöneticileri göreve davet ediyorum. Yaptığım şey budur” diye konuştu.
“SENİN OY İSTEMEYE YÜZÜN YOK”
Muğla ve Milas’taki yerel yöneticilere yaptığı eleştirilerle gündeme gelmesinin, genel seçimler sürecinde böyle bir yol izlemesinin vatandaşlarda “acaba belediye başkanlığına mı aday” sorusunun akıllara geldiğini, bu yönde bir düşüncesinin olup olmadığı sorusu üzerine Yüksel “Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat çıkıp ‘niye yereli konuşuyor. Eleştiriyor’ diyor. Hizmet et teşekkür edeyim... Bunun da sorumlusu Tokat ve onun belediyesi. Köylerin hepsini hemen hemen gezdim. Beçin Mahalle Muhtarı ‘ben CHP’liyim ama asla ve asla Gürün ile Tokat olduğu sürece CHP’ye oy da vermeyeceğim. Kaç ay oldu bir iş makinesi getirttiremedim, bir çivi çaktıramadım’ diyor. Keza Boğaziçi, ilçemizin simgelerinden biri olan Çamlı Sokak ve gittiğim her yerde 15 aydır bir tek çivinin çakılmadığı söyleniyor. Tüm bunlar yaşanırken, her şey gözler önündeyken, Belediye Başkanı Tokat, boyumun ölçüsünü yerel seçimlerde vereceğini söylemiş. Bir kere yerel seçimlerde senin oy istemeye yüzün yok. Yüzün olması için önce hizmet etmen lazım. Biz Yetti Gari dedik. 13 yıldır ülkeyi karanlığa gömen AKP’ye Yetti Gari dedik. İki yıldır Milas’ı toza ve çamura boğan yerel CHP iktidarına Yetti Gari dedik. Bu haftada geldikleri gibi giderler dedik ve hadi Milas vur mührünü üç hilale diyoruz” şeklinde konuştu.
“ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK YAPMAYA HAZIRIM”
CHP’li belediyelere ücretsiz danışmanlık yapmaya hazır olduğunu belirten MHP Muğla adayı Dr. Ferat Yüksel “Milaslılar, Muğlalılar 7 Haziran’da genel seçimde AKP’ye sandıkta tokat atması lazım. Öte yandan da yerel iktidar CHP’ye bir şamar vurmalı ki kendilerine gelsinler. Aslında yaptığım eleştirilerle onlara iyilik ediyorum. Bunlar seçimlerde dersini alırlarsa bu topraklarda hizmet edeceklerdir. Her yaptıkları hizmet için de teşekkür edeceğiz. Düzgün belediyecilik yapsınlar, kendilerine gelsinler, güç sarhoşluğundan uyansınlar, Milaslıları ve Muğlalıları çantada keklik görmekten vazgeçsinler. Belediyecilik mazeret üretme yeri değil. Belediyecilik kaynak ve hizmet üretme yeri. Beceremiyorsan ben ücretsiz danışmanlık yamaya hazırım. Kaynak bulmayı hizmet etmeyi gösteririm. Sayın Gürün ve Tokat ile seçimlerden sonra istedikleri her ortamda bir araya gelmeye hazırım. Onların beceriksizlerini canlı yayında anlatmaya ve tartışmaya hazırım. Halkımız o temiz elleriyle, kirlenmemiş elleriyle mührü, Üç Hilal’in üzerine vurmalılar” dedi.
“O KOLTUK İÇİN DEĞER Mİ?”
CHP’nin Muğla birinci sıra adayı Av. Akın Üstündağ’ın bazı ziyaretler sırasında dile getirdiği ifadelerine de cevap veren Yüksel “Üstündağ bizim sloganımızı görmeden ‘ben olsam çalışmazdım. Neden bu kadar çalışıyor ki’ demiş. Bizim gönlümüzde ceylan derisi koltuklar değil, vatan var. Biz sıralamaya girmeseydik yine de mücadelemizi yapacaktık. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır. AKP’ye bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Üstündağ bunları bilmez. Onun gibi bir vekil olmaktansa Milas’ta vatansever bir hamal olmayı tercih ederim. AKP’nin birinci sıra adayı Hasan Özyer ise geçmişte koy peşinde koşan biriydi. AKP’ye de öylesi yakışırdı. İkinci sıra adayı hemşehrimiz Hasan Kökten ise geçtiğimiz günlerde ciddi bir kaza geçirdi. Kendisini aradım ve geçmiş olsun dedim. Köyüne de gittim orada da geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Ancak ‘Apo’ya Özgürlük’ pankartı altında poz veren Kökten’e buradan sesleniyorum. O koltuk için vatan hainleriyle bir araya gelmeye değer mi? Öyle olacaksak, kendi menfaatlerimiz için değişeceksek Allah bizi kahretsin” diye konuştu.
“GÜÇLÜ İKTİDAR, ZENGİN MİLLET”
Partisinin seçim bildirgesinde yer alan hususlara değinen MHP Muğla adayı Dr. Yüksel “Rant ekonomisinden üreten ekonomiye, çiftçiye, üretene, yeni işyeri açan esnafa 5 yıl süreyle vergi ve prim desteği, asgariye ücretliye emekliye yılda iki defa 1400 lira ikramiye gibi birçok madde var. MHP kadroları bugüne kadar verdiği her sözü yerine getirmiştir. Tek başına iktidarında ülke yeniden kaybettiği değerleri kazanacak. Bu nedenle ‘Güçlü iktidar, zengin millet’ sloganımız var. 7 Haziran için tüm Muğla halkından destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.