Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, Türkiye’de okullara bağımsız olarak okutulacak şiir dersi konulmasını teklif etti.
Türk Şiiri ve Türkiye Yazarlar Birliği ile ilgili düşüncelerini dile getiren İspirli; uzun yıllar önce Milli Eğitim Bakanları’na okullara şiir dersi konulmasını teklif ettiğini, ayrıca şairlerin sürekli üretebilmesi için devletin yardımcı olması gerektiğini ifade etti.
İspirli, “Bütün ortaokul kurumlarında şiir dersi konulmalıdır. Yani bağımsız şiir dersi konulmalı. Dersin ismi ‘Şiir’. Düşünebiliyor musunuz? Haftada bir saat olsun, fazla değil. Ama bu derslere öğretmenleri koymayacağız. Edebiyat öğretmenleri ile şiir öğretilmez. Bu derslere de şairleri soksunlar. Burada ki amaç şu, çocuklarımızın şu yüzyılda, 21’inci yüzyıla taşındığımız şu on beş yılda; hayatlarında inanılmaz tuşlara, fişlere, ekranlara karşı bir yürek kayması var. Yani şu an ki çocukların kalplerinin yerinde bilgisayar ekranı var. Parmaklarında klavyeler var. Beyinlerinde ise o sanal dünya var. Kabloya bağlı yaşıyorlar, kabloyu çektiğinizde, pil bittiğinde, elektrik gittiğinde onlar da yok oluyorlar. Hiç değilse onu değiştirebilelim deyip şiir dersi konulması gerekir. Düşünün şimdi o şiir derslerinde, bir şairin ders anlattığını.” dedi.