CHP’de İzmir Milletvekilliği için İl Başkanlığı’ndan istifa eden Ali Engin, vekillikn turlarına hız kesmeden yoğun tempoda devam ediyor.
Engin Aliağa çıkartmasında adeta ayak basmadık yer bırakmadı. Sırasıyla Petrol-İş Sendikası, Esnaf Odası, Şoförler Odası ve Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret eden Engin, son olarak da Aliağa Ticaret Odası’na (ALTO) giderek, Başkan Adnan Saka ile görüştü
Ali Engin, Saka’yı makamında ziyaret ederek bölgenin ekonomik ve ticari sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. ALTO Yönetim Kurulu Üyelerinden T. Kürşad Tanrıkulu, Kamer Karaman ve Şenol Dönmez’in de katıldığı ziyarete, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partililerle birlikte gelen Engin, Sanayi ve Ticaret camiasının sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi.
Ziyaretinde bölge ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Engin, Aliağa’nın tam anlamıyla bir ağır sanayi bölgesi olduğunu belirterek, ilçenin ülke ekonomisine önemli katkı sağladığının bilindiğini ve bu gelişimine paralel bazı planlamalar yapılması gerektiğini söyledi. Sürekli gelişim gösteren bir sanayi kenti olan Aliağa’da hala işsizlik sorunu yaşanıyorsa bu noktada yönetimsel sorunlar olduğunu ifade eden Engin, “Hükümetin kalkınmada öncelikli iller arasında gösterdiği Manisa’ya yapılan yatırımlar, kentler arasında ekonomik ve sosyal sorunlara neden oluyor ve işsizlik konusunda Aliağa ve İzmir’de olumsuz sonuçlar doğmasına yol açıyor. Aslında İzmir, Türkiye’nin hem sanayi, hem turizm hem de tarımsal anlamda en önemli kentlerinden biri. İzmir’in içerisinde bulunduğu olumsuzlukları gidermek için Haziran seçimleri öncesi çok çalışmalıyız” dedi.
Aliağa’nın sosyo-ekonomik yapısı hakkında Engin’e bilgi veren ALTO Başkanı Saka, Aliağa’nın, organize sanayi bölgesi, gemi sökümü tesisleri, limanları, demir çelik sektörü, Petro kimya, rafineri ve enerji sektörü ile her geçen gün geliştiğini, nüfusun da bu gelişime paralel çok hızlı artarak 81 binlere geldiğini belirtti. İlçenin yeni yatırımlar almasından ve gelişerek ülke ekonomisine önemli katkı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını anlatan Başkan Saka: “Gelişiyoruz, bu durumdan memnunuz ancak gelişmeye ayak uydurabilen bir planlama yapımız bulunmuyor ve yeni yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Gelecekte bu yatırımlarla gelecek nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek alt ve üst yapının, sosyal yaşam alanlarının, yolların, hastanelerin geliştirilmesi lazım. En kısa sürede bir master planla Aliağa’yı yeniden planlamak ve ilçeyi geleceğe hazırlamak gerekiyor” diye konuştu.
Son olarak CHP heyetinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Saka, kentin ihtiyaçlarının daha faydalı yapılması için İzmir’den milletvekili adayı olan arkadaşlarımızın bölgenin içinde yaşamış ve o bölgenin ihtiyaçlarını bilen kişilerden oluşturulması gerektiğini belirtti.