Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofralarında 95 bin kişinin buluştuğu belirtildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her gün bir mahallede kurduğu gönül sofralarında yaklaşık 95 bin kişi buluştu. Her gün belirlenen farklı bir mahallede sabah saatlerinden itibaren başlayan iftar sofrası hazırlıklarına 50 kişilik ekibin katıldığı ve her gün Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami yanında kurduğu iftar çadırında hayırseverlerin katkısıyla 5 bin kişinin orucunu açtığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ayrıca her gün 8 camide 25 kişilik ekiple vatandaşlara limonata ikramında bulunduğu ifade edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan ayı boyunca her gün kurulan gönül sofrasında Denizlililer ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gönül sofralarında asıl önemli olanın vatandaşlarla bir arada olup Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşamak olduğunu söyleyen Başkan Zolan, "Bir yandan çocuklarımıza, gençlerimize bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi aktarırken, diğer yandan vatandaşlarımıza giderek onların dertlerini yerlerinde dinledik. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın" dedi. Denizli’nin büyükşehir olmasıyla il genelinde 622, merkezinde ise 118 mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Zolan, Ramazan ayında gidemediği mahallelerde farklı etkinliklerde vatandaşlarla bir arada olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.