Behçet DALMAZ-Serdar KARA/ HAKKARİ, () - SURİYE'de IŞİD'in Kobani'ye yönelik düzenlediği saldırılar, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesinde düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
DBP Hakkari il binası önünde bir araya gelen ve aralarında Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, Hakkari Kent Meclisi sözcüsü Perihan Kahraman'ın da aralarında bulunduğu kalabalık ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'nden Bulvar Caddesine yürüyen kalabalık, sık sık 'Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP' sloganları attı. Kalabalık adına basın açıklamasının metni DBP Hakkari il Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa okudu. Akboğa, "Gerek Kobani kantonu, gerekse diğer kantonlarda Kürtler, Türkler, Araplar, Türkmenler, Süryaniyer, Müslümanlar, Ermeniler kendi inançlarını, dillerini ve kültürleriyle özgürce ifade etmeye başlamışlardır. Bu oluşumu engellemek için Türkiye'nin de içinde yer aldığı bir çok devlet DAİŞ gibi barbar terör örgütüne destek verdiler. Türkiye ne kadar inkar etse de ortaya çıkan görüntüler verdiği çirkin ve insanlık dışı desteği gizleyemedi" dedi. 
IŞİD'in Kobani'ye yaptığı bombalı saldırıları da kınayan Akboğa, "Bu katliamın DAİŞ terör örgütünün acizliğini ve son çırpınışlarnın olduğunu, bunu da çocukları, kadınları katlederek göstermiştir. Böylesi vahşi çeteler, ancak böylesi adi katliamlar yaparak kendilerini yaşatacaklarını düşünmektedirler. Bu acizlik, DAİŞ'in artık bittiğinin de bir göstergesidir. Çünkü DAİŞ Kobani'de, Mahmur'da, Şengal'de ve hala sürdürülen operasyonlarda kadınlara yenilmiştir "diye konuştu.
ÇUKURCA'DA MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ise aralarında Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç, Hilal Duman, HDP ve DBP yöneticileri ile yüzlerce kişinin katıldığı meşaleli yürüyüşte IŞİD terör örgütünün Kobani'ye yaptığı bombalı saldırılan kınandı.

FOTOĞRAFLI