İZMİRLİLER, ölümünün 77'nci yıl dönümünde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı yürüyüşü ile de andı. İzmir Kent Orkestrası'nın çaldığı Atatürk'ün sevdiği şarkılara bazı anneler, bir eline süt biberonu diğer eline Türk bayrağı verdikleri bebekleriyle, kızlar ve erkekler kol kola girerek eşlik etti.
İzmirliler, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Ata'ya Saygı' yürüyüşüne katıldı. Alsancak Limanı önünde toplanan İzmirliler, Birinci Kordon'dan yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Yaklaşık iki kilometre süren yürüyüşte kortejin başında "Unutmadık, unutmayacağız" pankartı açıldı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılanlardan kimi Atatürk'ün fotoğrafının basılı olduğu tişört giydi kimi başına 'Ata'ya saygılıyız' yazılı bant taktı. İzmir Kent Orkestrası marşlar çaldı, Atatürk'ün sevdiği şarkılar söylendi. 'Vardar Ovası' adlı şarkıya Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da eşlik etti.
Anneler bir eline süt biberonu, diğer eline Türk bayrağı verdiği bebekleriyle yürüyüşe gelirken, kızlar ve erkekler kol kola girerek, marşlar söyledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, gerçek devrimcinin vefatının 77. yıldönümünde özlemle anıldığını vurgulayarak, "Bu yürüyüş, bir bağlılığın, vefanın ifadesidir. Emeklisi, işçisi, askeri, üreticisiyle ayrı gayrı düşünülmesine asla izin vermeyip, cumhuriyete hep bağlı kalacağız. Gerçek bir devrimciyi vefatının 77. yılında saygı ile anıyoruz. Gelecek kuşaklara onun emanetini gururla teslim edeceğiz. Dünya düşse, yer sarsılsa asla ne senden ne de bıraktığın eserlerden vazgeçmeyeceğiz. Atatürk'ü unutturmak isteyenlere inat özlem ve saygıyla anmaya devam edeceğiz. Onun 'Yurtta barış, cihanda barış' sözünün önemini bugün geldiğimiz noktada çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI