İZMİR Gazeteciler Cemiyeti, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 'Gazeteciler Cumhuriyet'e Pedal Çeviriyor' etkinliği düzenledi. Bisiklete binen gazetecilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Perşembe Akşamı Bisikletçileri de destek verdi. İGC Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Atila Sertel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, gazeteciler ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndan hareket etti. Bayrak baskılı balonlarla süslenmiş bisikletler üzerinde Talatpaşa Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na giden kafileye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İzmir'in aydınlık duruşuna yakışan bir etkinlikle Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını söyledi, “Bugün Cumhuriyetimiz'in 92'nci yılı. Coşkuluyuz ancak son dönemde yaşananlar nedeniyle de kaygılıyız. Keşke gazeteciler hep böyle keyifli etkinliklerde bir araya gelse, bu tür etkinlikleri haber yapsa. Bugün gelinen noktada gazeteciler baskı altında, zulüm altında. Darp ediliyor, sözlü ve fiili saldırılara maruz kalıyor. Hukukun üstünlüğünün yeniden egemen olduğu, basın özgürlüğünün hiçbir şekilde engellenmediği bir ülkede Cumhuriyet coşkusunu tam olarak yaşama arzusundayız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı ve sonlandığı Türkiye'nin en aydınlık kentlerinden biri olan İzmir'de Cumhuriyet Bayramı'nın böyle bir etkinlik ve coşkuyla kutlamanın İzmir'e çok yakıştığını söyledi.

FOTOĞRAFLI