Erasmus Stratejik Ortaklık Projesi olan “Kötülüklere Değil Bize Sarıl” projesinin İtalya toplantıları yapıldı.

Kötü alışkanlıklara yönelik geliştirilmiş, Letonya, İtalya ve Portekiz’den katılımcı üç belediye ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin ortaklaşa yürüttüğü “Hugs Not Drug” (Kötülüklere Değil Bize Sarıl) projesinin Portekiz’den Santa Maria Belediyesi’ndeki ve Kırıkkale’deki toplantılarından sonra üçüncü değerlendirme toplantısı İtalya’dan Scandiano Belediyesi’nde yapıldı. İki gün süren toplantıda projenin bir yıllık süreçte neler yapılması gerektiği koordinatör Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından diğer proje ortağı kurumlara anlatıldı. Ardından 4 ülkeden gelen uzmanlarla birlikte iki uluslararası çalıştay yapıldı. Çalıştayda okullarda madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklarla mücadele konusunda bu yıl uygulanacak kampanyalara karar verildi.

“Dört ülkede eş zamanlı olarak başladık”

Proje faaliyetlerinin 4 ülkede eş zamanlı olarak başladığını ifade eden Proje Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz, “İlimizde ve proje ortağımız belediyelerde öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak bilgilendirme faaliyetleri, danışmanlık, rehberlik hizmetleri ve ayrıca öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla kültür, sanat, spor gibi farklı etkinliklere yöneltebilecek etkinliklerimiz başlamış bulunmaktadır. Bu proje süreci içerisinde, bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizin rehber öğretmenlerine rahatlıkla ulaşabilmesi, hem kendilerine hem de ailelerine rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri tarafından yol gösterilmesi, öğrencilerimizin özel hayatının deşifre edilmeden gizli tutulması amacıyla Türkiye´de Milli Eğitim Müdürlükleri düzeyinde bağımlılıkla(sigara, alkol, uyuşturucu) mücadele anlamında telefon mobil yardım hattı ve online yardim hattı kurulmuştur. 0505 177 34 35 numaralı telefondan kısa mesaj, whatsapp ya da sesli görüşme ile arayarak ve www.hugsnotdrugs.eu proje web sayfasından sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan öğrencilerimiz ve aileleri rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti alabilirler” dedi.

“Posterlerimizde bu sene Keloğlan olacak”

Geçen sene Aziz Sancar karikatürüne yer verilen posterlerle ilgi çeken projede bu sene Keloğlan yer alacak. Posterlerde yer alan karakterler hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Can Hiç Yılmaz, “Öğrencilerimizin ilgisi çekebilecek karakterlerden, Türk büyükleri, bilim adamları ve renkli simalardan oluşan posterler ile öğrencilerimize olumlu alışkanlıklar kazandırma anlamında mesajlar vermeyi amaçlıyoruz. Projemizin ilk posterinde değerli Türk Bilim Adamı Aziz Sancar’a yer vermiş bulunmaktayız. Bu yıl ise, posterlerimizde Keloğlan figürü kullanılacaktır. Portekiz, Letonya ve İtalya´da okullarda iyi uygulama örneklerinden yola çıkarak okullarımızda organize edilecek sportif ve kültürel faaliyetlerle kötü alışkanlıklarla mücadele edilecek.”

Düzenlenen toplantılara ayrıca Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Hatice Şap ve proje komisyon üyesi öğretmenler katıldılar. Toplantı sonrası, İtalya´nın Scandiano Belediye Başkanı Alessio Mammi´ye Türkiye adına Şube Müdürü Hatice Şap kurumsal bir hediye verdi.