Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi kurban kesim fiyatlarını ve satış yerlerini belirledi.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesmelerine yardımcı olmak, sağlıklı şartlarda kurbanlık hayvan seçimi yapmaları amacıyla çalışmaları yürüten Kdz. Ereğli Belediyesi, kurban kesim yerlerinin ve fiyatlarının belirlendiğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye olarak Delihakkı Mevkiinde Kurbanlık Hayvan Satış Yeri oluşturulduğunu belirterek, satış için getirilen kurbanlıkların belediye veterinerleri ve zabıta tarafından sağlık ve idari açıdan denetlendiğini bildirdi.

Uysal konuya ilişkin bilgilendirmesinde Başkan şu ifadelere yer verdi: “Delihakkı mevkiinde belediyemiz asfalt tesisi yanında 800 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvan barındırma kapasiteli Kurbanlık Hayvan Satış Yerinde satış için gelen hayvan sahiplerinin kullanmaları amacıyla satış çadırlarının önüne su tesisatı çekildi. Banyo ve tuvalet ihtiyaçları için bölüm oluşturuldu. Ayrıca hayvan sahipleri ve alım için gelen ziyaretçiler için çay ocağı ve oturma yerlerinin bulunduğu sosyal tesis kısmını düzenledik. Bayram bitimine kadar satış yerinde ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarını ekiplerimiz periyodik olarak sürdürülecek. Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın kurbanlıklarını ehil kasaplar eşliğinde sağlıklı ortamda kesmeleri amacıyla belediyemiz tarafından Balı Mahallesi’nde bulunan Belediye Mezbahası ve Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı olmak üzere iki adet kesim yeri oluşturduk. Vatandaşlarımız Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücret karşılığında kurbanlık hayvanlarının kesimlerini gerçekleştirebilirler” dedi.

Öte yandan Kurban Hizmetleri Komisyonunun belirlediği ücretler ise şöyle:

Büyükbaş Hayvan Kesim Ücreti: 260 lira, Küçükbaş Hayvan Kesim Ücreti ise 70 lira. Kurbanlıklarını kesim yerlerinde vatandaşların kendilerinin kesmek istemesi halinde tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlarda 20 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 10 lira.