Zonguldak’ta zihinsel engelli eşi ve kızları ile birlikte yaşam mücadelesi veren Nuray Uslu, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde zihinsel engelli eşi ve 2 kızı ile birlikte 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki Nuray Uslu, yetkililerden yardım bekliyor. Eşinin zihinsel özürlü olduğunu, bir kızının kalbinde büyüme olduğunu, diğer kızının ise psikolojik tedavi gördüğünü belirten Uslu, maddi imkansızlıklar nedeniyle zor durumda olduklarını söyledi. Eşinin özürlü maaşı ile geçinmekte zorlandıklarını belirten Uslu, “Eşime ve çocuklarıma bakamıyorum. Bir kadın olarak ne yapmam lazım, devletimiz bana yardım etsin. Evimde yiyecek içeceğim yok, tüpüm boş. Eşim zihinsel engelli ve psikolojik tedavi görüyor. 16 yıldan beri gazi maaşı alıyordu ama kesildi. Engelli eşim için özürlü maaşı var. Ama bu maaşla geçinmekte çok zor, yetmiyor. Maddi durumumuz iyi olmadığı için eşime bakamıyorum. Sosyal Hizmetler’e başvurdum, oradan bir cevap gelmedi. Kendim çalışamıyorum. Çalışsam engelli eşime kim bakacak. İki kızım var. Büyük kızımın kalbinde büyüme var, liseyi dışarıdan okuyor. Küçük kızım ise psikolojik tedavi görüyor. Küçük kızımı durumum olmadığı için okutamıyorum. Ben kendim ameliyat oldum, yanlış ameliyat nedeniyle ses tellerim kesildi. Çocuklarımın tedavileri için bize yardım etsinler. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımları ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Şu anda 5 aylık kira, elektrik ve su borcum var. Her an kesilecek korkusu yaşıyorum” dedi.
Kendisine eşinin baktığını belirten 43 yaşındaki Özer Uslu ise, "Başbakanımızdan yardım istiyorum. Şimdi 3 aydan 3 aya özürlü maaşı alıyorum ama bu bize yetmiyor. Daha önce askeriyeden gazi maaşı alıyordum ama kesildi” diye konuştu.