Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent içerisindeki üst geçitlerde engelli ve yaşlı vatandaşların kullanımı amaçlanarak yaptırılan asansörlerin suça eğilimli kişiler ve dilenciler tarafından yapılan dış müdahalelerle arızalandığını bildirdi.
Engelli ve yaşlılar için çok sayıda proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi, engelli ve yaşlılara günlük yaşamlarında da kolaylıklar sağlamak için üst geçitleri asansörlerle donattı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bu asansörlerin çalışması çoğu zaman kesintiye uğruyor. Büyükşehir Belediyesi yetkileri, asansörlerin bakımsızlık nedeniyle arızaya geçmesinin söz konusu olmadığını, bilinçsiz kişiler tarafından asansörlere verilen zararlar nedeniyle arızaların yaşandığını belirttiler. Büyükşehir Belediyesi tarafından yayaların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişlerini sağlamak amacıyla yaptırılan üst geçitlerde engelli ve yaşlıların kullanımına dönük yaptırılan asansörlerin dilenciler, sarhoşlar, kablo hırsızları ve madde bağımlıları tarafından yapılan müdahalelerle arızalandığını kaydettiler.
151 ASANSÖR VE 41 YÜRÜYEN MERDİVEN
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Başkent’te üst geçitlerle birlikte Aile Yaşam Merkezleri, park ve bahçeler ve rekreasyon alanlarındaki 151 asansör ve 41 yürüyen merdivenin sorumlulukları altında olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz, engelli ve yaşlılarımızı mağdur durumda bırakmamak için arızalanan asansörlerin bakımını yapmak için sürekli görev yapıyor. Yaptığımız bakım çalışmaları ile asansörlerde ‘sıfır sorun’a yaklaşmış bulunmaktayız” diye konuştular.
Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, Ankaralılara üst geçit asansörlerinde gördükleri olumsuzlukları ALO 153’e bildirmeleri çağrısında bulundular.