Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, Şırnak’ta devam eden ayrıntılı arama faaliyetinde daha önceden etkisiz hale getirilen üç bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Arama faaliyetlerinde Kalaşnikof piyade tüfeği, üç şarjörü ve 120 fişeği, 2 bin 575 Biksi makineli tüfek fişeği, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif patlayıcı madde ve malzeme, 50 küçük tüp, 50 kilogram amonyum nitrat, 300 metre kablo, 16 metal boru, üç düdüklü tencere, çok miktarda tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. 8 adet el yapımı patlayıcı imha edilirken, operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı bin 552 oldu.
Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde icra edilen operasyonlarda ise 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, 2 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 Biksi makineli tüfek ve 500 fişeği, 1 RPG-7 roketatar ve dört mühimmatı, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 200 Doçka uçaksavar fişeği, 4 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 araç telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi, 2 adet tüp, 5 adet battaniye ve 4 adet uyku tulumu ele geçirildi. 1 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Şırnak Uludere’de devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin el yapımı patlayıcılı ve silahlı saldırısına anında karşılık verildi. Çıkan çatışma sonrası bölgede yapılan aramada 1 el yapımı patlayıcı, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ve silaha ait dolu bir şarjör ele geçirildi.
Elazığ Arıcak’ta bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna önceden yerleştirildiği tespit edilen 1 el yapımı patlayıcı, 2 mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde ve telsiz komutalı ateşleme düzeneği imha edilirken, Diyarbakır’da 1 ve Ardahan’da 1 olmak üzere toplam 2 bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.