Bodrum Belediyesinin de destek verdiği 39. Turizm Haftası yarımada genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Spor ve sanatın iç içe sunulduğu etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi.
Ülke genelinde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle Bodrum’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Turizm Danışma Bürosu tarafından düzenlenen ve Bodrum Belediyesi başta olmak üzere Muğla Üniversitesi, Bodrum Kent Konseyi ve Bodrum Otelciler Derneğinin katkılarıyla Bodrum İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere vatandaşlar yanı sıra yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Etkinliklere Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gökedmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Etkinlikler kapsamında ayrıca BODER’in desteğiyle düzenlenen 2015 Yılı Turizm Haftası Resim Yarışması’nın ödül töreni ve resim sergisinin açılışı yapıldı. Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergide dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışma birincisi Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu öğrencisi Asra Özkeskin’e ödülünü Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, yarışma ikincisi olan yine Mahinur Cemal Uslu Ortaokulunun öğrencilerinden Faruk Aşkın’a ise ödülünü Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ takdim etti. Yarışmada dereceye giren Mahinur Cemal Uslu Ortaokulundan Gükbahar Kaya, Sude Tuna ve Esra Süslü’ye; Hüseyin Turgut Karabağlı Ortaokulu’ndan Duygu Feray Gezmez ve Aycan Dede’ye; Profilo Marina Ortaokulundan da Sevgi Sezer’e çeşitli ödüller verildi. Ödül töreninin ardından yapılan sergi açılışı ile protokol ve katılımcılar sergiyi gezerek öğrencilerin resimlerini inceledi.
Bodrum İskele Meydanı’nda gün boyu düzenlenen etkinliklerde BODER ve otellerin sunumlarıyla el sanatları sergileri açılarak halk oyunları gösterileri yapıldı. Neyzen Tevfik Caddesi üzerindeki Bodrum Belediyesi Tepecik Çay Bahçesi yanında ise sanatçı İlhan Koman’ın Hulda adlı teknesinin önünde Bodrum Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi tarafından plastik sanatlar etkinliği düzenlendi ve yine aynı alanda vatandaşlara Türk Müziği Korosu Sahne Sanatlarının gösterisi ile klasik müzik dinletileri sunuldu.
Etkinlikler; 18 Nisan Cumartesi günü Akyarlar Mahallesi Fener Plajı’nda Kite Surf gösterileri, 19 Nisan Pazar günü ise jeep safari eşliğinde köy turu ile devam edecek.