Vergi haftası dolayısıyla Giresun Defterdarı Sedat Ayyıldız ve ekibi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Giresun Defterdarı Sedat Ayyıldız ”Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Vergi Haftası bu yıl 23 Şubat - 1 Mart 2014 tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanarak, verginin önemi anlatılacaktır” dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise ”Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Bölgemiz ve ülkemizin yatırımlar ile büyüyebilmesinde vergi ana kaynaktır. Biz iş dünyası olarak vergisini veren işletme yetkilileriyiz. Her zaman yasalar çerçevesinde devletine vergisini vermeye devam edeceğiz. Ancak ilimizde de kayıt dışı işletmeler dikkat çekmektedir,bu işletmeler vergi kaybına neden olmakta ve rekabette eşitsizlik yaratmaktadır.Bunlara önlem alınmasını istiyoruz” diye konuştu.