Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı M. Mehdi Eker, muhalefet partilerini eleştirerek, “Bunlar yıkmak için bir araya gelirler ama yapmak için bir araya gelmezler. Çünkü yapmak gibi bir dertleri yok. Çünkü bunlar sadece yıkım ekibi, inşa ekibi değil” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve AK Parti 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı M. Mehdi Eker, Sultangazi’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimleri sonrasında muhalefet partilerinin hükümet kurma konusundaki tutumlarını eleştiren Mehdi Eker, AK Parti’yi istemeyen muhalefetin yaklaşık yüzde 60 oy oranı almasına rağmen hükümet kurmada başarılı olamadığını belirtti.
“BUNLAR SADECE YIKIM EKİBİ, İNŞA EKİBİ DEĞİL”
Muhalefet partilerinin yapıcı değil, yıkıcı tutum sergilediğini belirten Mehdi Eker, “Bizi 7 Haziran’da yıkmak için ittifak yaptılar. Üç partinin üçü de bir araya geldi. Üçü beraber vurdu, her biri bir yerden. Ama biz yüzde 41, onlar yüzde 59. Ne dediler ilk gün; dediler ki yüzde 60 blok var, milletin yüzde 60’ı AK Parti’yi istemedi. Buyurun kurun hükümeti, kurmadılar. Meclis başkanını seçin, seçemediler. Neden? Çünkü yıkmakta ittifak edenler yapmakta ittifak yapamıyor. Demek ki nedir problem? Problem şu; bunlar yıkmak için bir araya gelirler ama yapmak için bir araya gelmezler. Çünkü yapmak gibi bir dertleri yok. Çünkü bunlar sadece yıkım ekibi, inşa ekibi değil” ifadelerini kullandı.
“SİZ BİZE EMANET VERİN BİZ ONU BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TAŞIYALIM”
AK Parti iktidarında ülke genelinde yapılan önemli yatırımlara dikkat çeken Eker, “AK Parti Allah’ın izniyle inşa ekibidir. Nasıl 12-13 senede Türkiye’yi bir baştan bir başa inşaatlarla, hızlı trenlerle, demir yollarıyla, Marmaray, duble yollarla, binalarla, hastanelerle inşa ettiyse bundan sonra da inşa etmeye devam eder. Bunun için bir şeye ihtiyacımız var o da sizin emanetinizdir. Siz bize emanet verin biz onu başımızın üstünde taşıyalım” dedi.
SULTANGAZİ’DEKİ BÜYÜK DEĞİŞİME VURGU
2009 yılında Sultangazi’nin ilçe olmasının ardından yapılan yatırımlarla büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, “7’nci yıl içerisindeyiz. Sultangazi’de her şey beklediğimizin üzerinde değişti ve gelişti. Birkaç tane muhtarlık binasından 15 kamu binasına, kişi başına düşen 0,2 metreden 25 kat artarak 5 metrekareye, yine kabloların yeraltına alınmasından yolların yenilenmesine kadar her alanda ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların büyük kaynağı AK Parti hükümeti sayesinde yapıldı. Çünkü biz burada bir adım dahi atacak olsak biliyoruz ki yarı yolda kalsak hükümetimiz bu imdada yetişir ve bu hizmetin kesintisiz desteklenmesine onay ve destek verir” diye konuştu.