Raylı ve telli sistem, yeni yol, köprü ve kavşak gibi yatırımlarla trafiğe nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, trafik akışının hızlandırılması için motorize trafik zabıtalarını devreye soktu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep, şu anda 5 motosikletli zabıtanın Kestel-Görükle arasındaki ana güzergâhta devamlı devriye halinde olacağını, alınacak 15 yeni motosikletle sayının kısa zamanda 20’ye ulaşacağını söyledi. Vali İzzettin Küçük başkanlığında yapılan trafikle ilgili toplantıda, kent içi trafiğin düzene girmesi noktasında gerekli desteği sağlamaya söz verdiklerini ve emniyete ilave 10 adet tam donanımlı motosiklet alacaklarını dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak denetim noktasında da aktif görev alacaklarını vurguladı. Yeni alınan 5 motosikletle motorize trafik zabıtasını hizmete soktuklarını ifade eden Altepe, trafik zabıtasının, trafik polisleri ile koordine içinde çalışacağını kaydetti.

Altepe, viyadük, kavşak, yeni yollar, raylı sistem ve şehir içi teleferik hatları gibi yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Bir taraftan fiziki yatırımlar sürerken, diğer taraftan da şehir içi trafiğin disiplin altına alınması için denetim çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Recep Altepe, “Trafik zabıtamızı güçlendiriyoruz. Bu amaçla aldığımız 5 motosikletle zabıta ekiplerimiz ana güzergâh olan Kestel ile Görükle arasında İzmir - Ankara yolu üzerinde sürekli devriye halinde olacak. Ekiplerimiz trafikte akışının sağlanması, sürücülerin kurallara uyması ve trafiği tehlikeye düşürecek unsurların ortadan kaldırılması için göreve yapacak. 15 motosiklet daha alacağız 20 motosikletli ekibimiz bu bölgelerde denetim yapacak” dedi.