Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi canlı hayvan pazarını ziyaret eden Sivas Valisi Davut Gül hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlarla sohbet etti.

Pazar alanında besicilerden küçük ve büyük baş hayvanların fiyatları hakkında bilgi alan Vali Gül, besicilerin sorun ve taleplerini dinleyerek pazardaki satışlar ve hareketlilik hakkında bilgi aldı. Pazardaki vatandaşlarla da sohbet eden Gül, herkesin bayramını tebrik etti. Kurban pazarının bu seneki gözde hayvanlarından biri olan 1 ton ağırlığındaki "Şampiyon’nun" sahibiyle de görüşen Gül, hayırlı satışlar diledi. Hayvan yetiştiricilerinin sahte para konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Gül, emniyet güçlerinin gerekli tedbirleri de aldığını hatırlatarak, "Sahte parayı ayırt eden para sayma makinesi de getirdiler. Alıcı pazarlık yapmadan hemen parayı veriyorsa ondan şüphelenin. Hepinize hayırlı satışlar diliyorum." dedi.

Gül, bayram öncesi satılamayan hayvanların Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacağını da besicilere hatırlattı. Ziyarette İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ile İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız’da yer aldı.