Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürlüğü'nde kurulduğu günden bu yana görev yapan piyanist bir çocuk annesi 57 yaşındaki Şefika Bayramoğlu vefat etti.
Şefika Bayramoğlu için, MDOB Opera Sahnesi'nde tören düzenlendi. Tören sırasında Bayramoğlu'nun cenazesi omuzlarda taşınarak sahneye getirildi. Sahnede, uzun yıllar Bayramoğlu'nun kullandığı piyanonun üzerine fotoğrafı konuldu. Bayramoğlu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra MDOB Müdür ve Sanat Yönetmen Vekili Aslı Utkun Engin konuştu. Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan Engin, Bayramoğlu’nu anıları ve yaptıkları ile kalplerinde hep yaşayacağını ifade ederek, operanın kurulduğu günden bu yana insanı duruşu ile 'Operanın meleği' olarak nitelendirdi.
Konuşmanın ardından tabut önünde geçerek saygı duruşunda bulunan sanatçılar, daha sonra Şefika Bayramoğlu'nun eşi Teymur Bayramoğlu ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bayramoğlu'nun cenazesi törenin ardından Mezitli Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI
--KUTU--
Şefika Bayramoğlu, Bakü'de doğdu. Müzik eğitimine 7 yaşında başladı. A. Zeynallı Müzik Okulu'nu bitirdikten sonra Bakü Öğretmenlik Akademisinin müzik piyano bölümünden birincilikle mezun oldu. 1991 yılında İzmir ve Bakü kentlerinin kardeş şehir olması ile her iki ülkenin Kültür Bakanlarının anlaşması ile Türkiye'ye geldi. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında, açılışından itibaren öğretmen olarak görev yapan Bayramoğlu 1995 yılından bu yana da Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Bale Piyanisti olarak çalışmaktaydı.