İddiaya göre, olay Bingöl’ün Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. 16 yaşındaki E.E. isimli erkek çocuk, 3 yıl boyunca aralarında mahalle esnafının da bulunduğu 5 kişi tarafından cinsel istismara maruz kaldı. Geçtiğimiz hafta zanlılardan birinin kendisini darp ettiği şikayetiyle karakola giden E.E., polisin durumdan şüphelenmesi üzerine her şeyi anlattı. 5 kişinin adını vererek, 3 yıl boyunca cinsel istismara maruz kaldığını anlatan E.E., tüm şahıslardan şikayetçi oldu.



ÇOCUK KORUMA ALTINA ALINDI

Olayın ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dosyaya müdahil olarak 16 yaşındaki E.E.’yi koruma altına aldı. Psikolojik tedavisi başlatılan E.E., Sevgi Evleri’ne yerleştirildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından basın açıklaması yapan Bingöl Valiliği, E.E.’nin şüphelilerden B.S. hakkında darp edildiği iddiasıyla Çocuk Şube Müdürlüğü’ne şikayette bulunduğu belirtti. Açıklamada, “E.E (16)’nin avukat ve sosyal çalışmacı refakatinde alınan ifadesinde olayın başka boyutları olacağı ihtimali ortaya çıkmış ve tekrar mağdur olarak alınan geniş çaplı ifadesinde, ‘2013 yılından itibaren K., G., V-B, B-S ve C-B isimli şahısların cinsel istismarına maruz kaldığını, B-S. isimli şahsın da kendisini darp ettiğini’ beyan etmiştir. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda İlimiz Sevgi Evleri’ne teslim edilerek koruma altına alınan olay mağduru çocuk ve ailesiyle ilgili gerekli rehabilitasyon ve destek çalışmaları da eş zamanlı olarak başlatılmıştır” denildi.

3 KİŞİ TUTUKLANDI


E.E.’nin ifadesinin ardından polisin şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Menfur olayla ilgili yapılan çalışmalarda şüphelilerin açık kimlikleri ve adresleri tespit edilmiş, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda 25.03.2016 günü saat 11.00 sıralarında olayın şüphelileri olan V-B, G-Ç, K-B ve C-B isimli şahıslar yakalanmış, şüphelilerin alınan ifadelerinde K-B haricinde diğer şüpheliler suçlamaları kabul etmemişlerdir. Hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte şüpheliler V-B, G-Ç, K-B ve C-B. 25/03/2016 günü adli mercilere sevk edilmiş, V-B savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakılmış, G-Ç, C-B, K-B isimli şüpheliler ise nöbetçi mahkemece tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmiştir. Aynı olayda şüpheli olan B-S isimli şahıs ise 26/03/2016 tarihinde yakalanmış olup, Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından alınan ifadesinden sonra salıverilmiştir.”