KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Başkanı Hanifi Öksüz, son zamanlarda artan terör olaylarını kınadı. Bölge halkı ile iç içe olduklarını, ortak işler yaptıklarını belirten Öksüz, "Maalesef devlet olarak o insanları koruyamıyoruz. Oradaki otorite boşluğunu devlet sağlamadığından terör örgütü çok rahat hareket ediyor" dedi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın 29'uncu olağan meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, şehit haberleriyle ülke olarak büyük acı ve tedirginlikler yaşanıldığını söyledi. Bölge halkının PKK'dan değil, devletten yana olduğunu belirten Öksüz, şunları söyledi:
"Bu vatan toprağını korumak için oralarda görev yapan birçok polisimiz, askerimiz eli kanlı terör örgütünün haince düzenlediği pusularda birçok şehit veriyoruz. Tabii ülke olarak bu bizi çok büyük acılara ve tedirginliklere sevk ediyor. Şimdi bütün bunların da dış mihraklı olduğu apaçık ortadadır. Çünkü biz oralarda yaşayan halkımızla da iç içeyiz. Hepimizin iş yaptığı insanlar var. Ama maalesef devlet olarak o insanları koruyamıyoruz. Oradaki otorite boşluğunu devlet sağlamadığından bu terör örgütü çok rahat hareket ediyor orada. İnşallah bu terör olaylarını da ülkemizin en kısa zamanda aşacağına inanıyorum. Burada iki şey çok önemli; bir tanesi ülkemiz bu konuda gerekli güce sahip, ikincisi halkımız zaten birlik ve beraberlik içerisinde. Son zamanlarda görüyoruz; orada birçok şehirde, kasabada sıkıyönetim misali önlemler alınıyor. Ama hiç bir zaman PKK'dan yana değil, devletten yana duruş sergiliyor. Bu da gelecekte ülkemizin bu işleri çok daha rahat aşacağına inanç veriyor bize."
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük ise iş dünyası olarak terörü lanetleyerek, "Son yaz döneminde hepimizin üzen ve moral bozukluğuna iten bu terör olaylarıyla maalesef çok güçsüz günler yaşıyoruz. Türkiye’yi tekrar 90'lı yıllardaki terör olaylarının içerisine sokmak isteyen tüm dış ve iç güçleri biz esefle kınıyoruz" dedi.
Karaküçük, geride kalan 9 aylık süreçte elde edilen ekonomik verileri paylaştığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"2015 yılında Kahramanmaraş’ta girişim eğilimi azalmış, açılan şirketler ülke genelinde yüzde 16 civarında iken, ilimizde ise yüzde 10 seviyelerinde cereyan etmiştir. Sanayi üretimi Temmuz itibarıyla yüzde 1.5 azalmış, 2015 yılı Temmuz ayı itibarıyla sadece madencilik, taş ocağı ve imalat sanayi, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretiminde sektörel indekslerinde bir miktar artış gözlenmiştir. Ağustos itibarıyla ihracatta Türkiye’de yüzde 5 civarında azalma, Kahramanmaraş’ta ise yüzde 2.6 yükseliş meydana gelmiştir. Ocak ayından bu yana ülke genelinde yaklaşık bir milyon, ilimizde ise 6 bin kişilik ek istihdam sağlanmıştır."

FOTOĞRAFLI