Fethiye’de bir turizmcinin 5 yıl önce temsili bir düğünle evlendirdiği eşeklerin doğan yavruları ilgi odağı oldu.
Kargı Mahallesi’nde restoran ve pansiyon işletmeciliği yapan Enver Yalçın, 2010 yılında Duman adlı eşeği ile ilçede yaşayan bir İngiliz’e ait Linda isimli eşeğini düzenlediği temsili düğün töreniyle evlendirmişti. Duman ve Linda’nın "Bahar" ismi verilen eşeği 2 hafta önce bir sıpa doğurdu. Yalçın, Milletvekili Genel Seçimleri’nin olduğu gün doğan sıpaya "Seçim" ismini verdi.
Yalçın’ın işlettiği restorana gelen vatandaşlar, yeni doğan sıpayı sevip, fotoğraflarını çekiyor. Enver Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatının hep eşek üzerine kurulduğunu anlattı. "Duman" isimli erkek eşeğini, 5 yıl önce İngiliz dostunun hediye ettiği dişi eşekle evlendirdiğini hatırlatan Yalçın, "Dünyada hem bir ilke imza atmış hem de eşeklerin tükenmesiyle ilgili konuya dikkat çekmek istedik. Dünya genelinde çok konuşulduk. Eşeklerimizden elde ettiğimiz sütü de satıyoruz. Astım bronşit, kemoterapi gören kanser hastalarımız gibi bir çok hasta eşeklerimizin sütünden de yararlanıyor" dedi.
Yalçın, tesislerine gelen yerli ve yabancı turistlerin eşeklerle resim çektirerek anı biriktirdiğini vurguladı. Bir çok insanın restoranından çok eşeklerini görmeye geldiğini belirten Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Eşeğimizin ismini, seçim gününde dünyaya geldiği için ’Seçim’ koyduk. Seçim, Linda ile Duman’ın ikinci çocuğunun yavrusu. Yani bu hem duman ile Linda’nın hem de bizim torunumuz. Eşek dünyanın en gözde hayvanı. İnsanlar bizim eşeklere düğün yaptığımızı bildikleri için yavruları var mı, torunları var mı? Diye soruyorlar. Meraklısı ise hem dünya genelinden hem Türkiye’den buraya kadar gelip eşeklerimizi ziyaret ederek onlarla selfie çekiniyorlar. Kimisi eşeklerin mutluluklarını görmek için, gerçekten evliler mi diye merak edip de geliyorlar. Binlerce fotoğraf oldu. Türkiye’de benim sayemde 36 tane eşek çiftliği kurulmuş oldu. Bunu başlatanın biz olmanın gururunu yaşıyoruz"