Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen ’Spor İle Hayata Gülümse’ projesi kapsamında vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan çocuklar, projenin bu haftaki programında Bayburt’tan Trabzon’a gelerek Trabzonspor Kulübü’nün misafiri olarak 29 Ekim Pazar akşamı oynanacak Trabzonspor-Galatasaray derbisini tribünden izleme fırsatını bulacaklar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ’Spor İle Hayata Gülümse’ projesi ile şehit çocukları ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklar, spor müsabakalarını izleme ve başarılı sporcularla tanışma imkanı buluyorlar. Proje ile çocukların sosyalleşebilmeleri, sportif faaliyetlerle ilgili hale gelebilmeleri ve duygusal açıdan desteklenebilmeleri amaçlanıyor.

Bakanlıkça yeni hayata geçirilen proje kapsamında önceki haftalardaki programlara katılan çocuklar Eskişehir’de oynanan Türkiye-İzlanda, Ankara’daki Gençlerbirliği-Beşiktaş, Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe ve Fenerbahçe-Vakıfbank arasında oynanan Şampiyonlar Kupası maçlarını seyretme imkanını bulmuşlardı.