Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol takımı, mart ayında yoğun maç trafiği yaşayacak.
Paşa’nın melekleri 2 Mart’da Antalya’da lig lideri Ankara Yenimahalle Belediyespor, 4 Mart’ta Antalya’da Türkiye Kupası’nda Kastamonu Belediyespor ve 8 Mart’ta Almanya’nın Hamburg kentinde VSBuxtehuder SV ile EHF Kupası çeyrek final ilk maçı ve 14 Mart’ta da EHF Kupası çeyrek finalin rövanş maçını Antalya’da Alman ekibiyle oynayacak.
Yoğun maç trafiğinin ardından Muratpaşa Belediyespor’dan Belarus Milli takımına 1, Hırvatistan Milli takımına 1 ve Türkiye A Milli takımına 5 sporcunun çağrılması bekleniyor. Milli takımlarda yer alması beklenen 7 oyuncu, Çek Cumhuriyeti’nde 16-22 Mart tarihleri arasında yapılacak olan turnuvada yer alacak. Paşa’nın bayan hentbolcüleri turnuvada Milli takımları adına 3 maç oynayacak.
Muratpaşa Belediyesporlu sporcular Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak olan turnuvanın ardından 25 Mart’ta Kastamonu Belediyespor’la Türkiye Kupası’nda çeyrek finalin rövanş maçını, 29 Mart’ta ligin bitimine iki hafta kala deplasmanda Trabzon Zağnos Spor Kulübü ile, 1 Nisan’da da Antalya’da ligin son maçını İzmir Büyükşehir Belediyespor’la oynayacak.
Antrenör Birol Ünsal yaptığı açıklamada, “Sporcularımız EHF Kupası, Lig, Türkiye Kupası ve Milli takımlarda 1 ay içinde toplamda 10 maç oynayacak. Yoğun bir maç trafiğine gireceğiz. Oyuncularımız üç günde bir maç oynamış olacak. Oldukça yoğun bir ay geçireceğiz. EHF Kupası çeyrek finalin ilk maçı bizim için büyük önem taşıyor. Almanya’dan avantajlı bir skorla dönmeyi hedefliyoruz” dedi.