Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından ’Kudüs buluşmaları’ konulu konferans gerçekleştirildi.
Elazığ Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer konferans salonunda düzenlenen konferansa Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Kur’an-ı Kerim kursu hocası Hilal Söylemez, Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih Bakır, Çankaya Fakültesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Cemil Arslan, Kudüslü öğrenci Wacid Ghosheh’in yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Program Mücahit Güneş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti okumasıyla başladı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası konferansın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih Bakır, "Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu olarak yola çıktığımız ilk günden beri değişen dünya’da değişmeyen değerlerin yansıtılmasın sağlamak, iyiliği yaşatmak kötülüğe engel olmak misyonuyla hareket ettik. ’Müminler ancak kardeştir’ ilkesi gereği aynı inancı yansıtmak amacıyla kardeşlik ruhunu diri tutmak iyilik, insan hakları ve güzellikler yaşatmak için mücadele verdik. Çamura batmadan, gevşemeden engellere rağmen yılgınlığa kapılmadan yolumuza devam ettik. Bizden bir parça olan İsrail kazdıkça kanayan yaramız Mescid-i Aksa ve Kudüs. Bizler Mescid-i Aksa’nın bizim geçmişimiz olduğuna inanıyoruz. Mescid-i Aksa bizim bugünümüzdür, yarınımızdır. Bizler geçmişimize geleceğimize ve bugünümüze el uzatanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Ardından konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Kur’an-ı Kerim kursu hocası Hilal Söylemez ise, "İlk kıblemiz, ikinci mescidimiz, üçüncü Haremimiz Kudüs Mescid-i Aksa’yı konuşmak üzere toplandık. Önce Kudüs neyimiz olur bunu öğrenelim. Kudüs İnsanlığımızın cümle kapısı, Kudüs için Nuri Pakdil üstad der ki, ’Kudüs sevilmeden insanlığa girilemez’. Buna sebeple bende Kudüs İnsanlığın cümle kapısıdır diyorum. Bu cümle kapısından geçilmeden insanlık imaretine girilemez. Çünkü Kudüs insanlık tarihiyle yaşıt, peygamberler tarihiyle yaşıt ve insanlığımızın özü özeti orasıdır. Kudüs’ü anladığımızda, tanıdığımızda, sevdiğimizde insanlık ile doğrudan, sağlam ve samimi bir bağ kurma imkanı bulacaksınız" diye konuştu.
Konferans Fırat Üniversitesi Genç Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan ’Kudüs buluşmaları’ adlı sinevizyon gösteriminin ardından sona erdi.