Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri ve Kocasinan’ı ilgilendiren çok sayıda projeyle ilgili olarak Ankara’da bazı bakanlıklarda ve kurumlarda görüşmeler yaptıklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar’la Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yeni aşaması olan mekansal planlama işini ve projesinin detaylarını görüştüklerini belirten Başkan Mustafa Çelik, " Sayın Kayapınar’a planla ilgili detaylar hakkında bilgi verdik, tavsiye ve görüşlerini aldık. Kocasinan’da Kentsel Dönüşümün bütüncül olarak ele alınıp, bir master plan hazırlayarak işe başlamamızı takdir etti. Kentsel dönüşüm çalışanların konuya bu şekilde yaklaşması gerektiğini belirterek, bu çalışmanın herkese örnek olmasını istedi. Sayın Kayapınar dosya kendilerine ulaştığında bizzat ilgileneceğinin sözünü verdi" dedi.
Başkan Mustafa Çelik, evsel ambalaj atıkları dönüşüm ve yeniden kazanım tesisi projesiyle ilgili olarak bakanlığa sundukları hibe desteği dosyası hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş’la da görüştüklerinin altını çizerek, "Önümüzdeki yıl yapacağımız projemizi tüm detaylarıyla anlatarak desteklerini istedik. Bakanlığa şimdiye kadar hibe destek talebiyle ilgili gelen dosyalardan çok farklı hazırlık yaptığımızı ifade eden Sayın Mücahit Demirtaş ve ilgili müdürlükteki arkadaşlar da dosyayı çok beğendiklerini, Bakan Bey’e sunacaklarını belirtti" şeklinde konuştu.
Şehrin ana taşkın koruma kanalı Sarımsaklı hakkında DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu’ndan bilgi aldıklarını vurgulayan Başkan Çelik, "Sarımsaklı Kanalı’nın bazı bölümlerinin yeniden düzenlenmesi ve kanal kenarlarındaki kamuya ait yerde Ortayol yapılmasıyla ilgili bilgi verdik. Konuyla ilgili olarak kanalın devri için detaylı bilgi-alışverişinde bulunduk" diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda da Besi Hayvancılığı Projesi’ni ve Pervane Mahallesi’nde yapılacak plan değişikliğini de Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’la görüştüklerine dikkat çeken Başkan Çelik, "Pervane Mahallesi’nde yapacağımız 18. Madde uygulamasındaki Harman Yeri’nin planlara yeni haliyle işlenmesi konusunu görüşerek çözdük. Konu hakkında bilgi verdik ve onaylarını aldık. Ayrıca hem Mehmet Hadi Tunç hem de Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan’la Kayserimizin tarım ekonomisine büyük katkı sağlayacak Besi Hayvancılığı Bölgesi hakkında görüştük. Konunun ülke ekonomisi için de önemini vurgulayan Mustafa Kayhan, projemizin bütün Türkiye’ye örnek olacağını, Bakanlık olarak gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi" şeklinde müjde verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun’la Kayseri’nin turizm potansiyelinde önemli yer tutan Bayramhacı’nın termal turizme kazandırılması için bilgi alışverişinde bulunduklarını aktaran Başkan Çelik, "Ayrıca Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya’yla da Besi Hayvancılığı Projemiz, Bayramhacı Projemiz ve diğer kamu taşınmazlarıyla ilgili görüşmeler yaptık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı da makamında ziyaret ederek, yenilenebilir enerji ve biyogaz başta olmak üzere ilgili konularda hem bilgi verdik hem de desteklerini aldık. Kocasinan için her zaman yanımızda olan Bakanımız Sayın Taner Yıldız’a teşekkür ediyoruz. Projelerimizin peşinde koşarak, yaptığımız gayretli çalışmalar neticesinde Ankara’dan elimiz dolu dönüyoruz İnşallah" şeklinde bilgiler verdi.