YALOVA, () - YALOVA’da yüksek tansiyon nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen Şefika Apak'ın (36) kalbi, karaciğer ve böbrekleri 3 kişiye hayat verecek.
Bursa’nın Gemlik İlçesinde yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçiren 36 yaşındaki 2 çocuk annesi Şefika Apak'ın, tedavi gördüğü Uzmanlar Özel Yalova Hastane'sinde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Apak'ın organlarını bağışlamayı kabul etti. Organların bağışlamasında bir engel olmadığının tespit edilmesiyle birlikte hastanede hareketli anlar yaşandı. Hastane yönetimi, Sağlık Bakanlığı Bursa Koordinasyon Merkezi’ne haber verdi. Bursa’dan gelen koordinasyon merkezi ekipleri, Şefika Apak'ın karaciğer ile böbreklerini ameliyatla aldı. Alınan organlar karayolu ile Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne götürüldü. Kadının kalbi ise İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.
Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi'nde Anestezi Uzmanı ve Yoğun Bakım Doktoru olan Ali Murat Güler, Türkiye’de organ bağışı bekleyen birçok hasta bulunduğunu, aile tarafından duyarlı bir davranışta bulunulması nedeniyle hastane olarak kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. Güler, "Hastamız 36 yaşındaydı. Bu hastamız yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızdı. Allah razı olsun aile yakınları organlarını bağışladı. Organları da ihtiyacı olan hastalara nakledilecek. Bu kişi bizim hastanede 7’inci organ donörümüz oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI