Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Silifke Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.
Okulun konferans salonundaki törene Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Rektör danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Mustafa Karaduman, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Serap Ergene, öğretim görevlileri ve veliler katıldı.
Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Silifke Meslek Yüksekokulu’nun mezun olan birincileri birer konuşma yapıp, yaş kütüğüne bröve çaktılar.
Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Serap Ergene yaptığı konuşmasında, “Başarılı genç insanların hayata atıldığını görmek siz ebeveynleri ve yakınları kadar bizleri de heyecanlandırıyor. Gençlerimiz için en az sizler kadar kaygı duyuyoruz. Yüksekokulumuzda verilen eğitim yanında gençlerimize sağladığımız Erasmus kapsamında yurtdışı olanakları, öğrenci kulüpleri, teknik geziler, staj olanakları, konferanslar ve sosyal etkinliklerle almış oldukları eğitim ve kazanmış oldukları donanımla başarılı olacaklarına dair İnancımız tamdır.
Değerli Misafirler, Üniversite eğitiminin amacı meslek edindirmeye, yönelik bilgi ve beceri kazandırma yanında bilimsel araştırmalar yapmak, bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini sağlayarak kişisel gelişiminize ve dolayısıyla topluma da katkı sağlamaktır" dedi.
Törenin sonunda mezunlar keplerini havaya fırlattılar, bol bol fotoğraf çektirdiler.