Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şubesi tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gencim Geleceğim’ Projesi kapsamında Dr. Şaban Kızıldağ, ‘Gençler Mazeret Yok’ adlı eğlenceli bir konferansı verdi.
TPAO Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘Gençler Mazeret Yok’ konferansına ilginin fazla olmasından dolayı öğrenciler salona sığmadı. Çeşitli kurum ve kuruluş müdürlerinde katıldığı konferansta Dr. Şaban Kızıldağ, kendine has üslubuyla kendisini dinlemeye gelen öğrencilere, ‘mazeret yok’ dedirtti. Salonda bulunanlara çeşitli hareketler yaptıran Dr. Şaban Kızıldağ’ın konferansı eğlenceli gösterilere sahne oldu.
Dr. Şaban Kızıldağ konferansında insanların başarısız ve mutsuz olmasındaki en büyük nedenin mazeret üretmek olduğunu belirterek, sağlıklı bir ruh hali için insanın kendini, insanları, çalıştığı işi, ait olmayı sevmesi, sağlam bir inancı olması, sağlam hayalleri ve bu hayallere bağlı planlarının olması gerektiğini kaydetti.
Konferansın sonunda Türkiye Yeşilay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel tarafından Dr. Şaban Kızıldağ’a Nemrut Heykellerinden hediye etti.
Dr. Şaban Kızıldağ, “Onlara hayatı, dünyayı, insanı, okumayla ilgili notlar aktardık. Bizim en büyük problemimiz mazeretler. Bu mazeretlerden nasıl kurtulabiliriz ile ilgili coşkulu bir katılım ve destek ile ‘mazeret yok’ dedik. En büyük problemimiz şu bilgisayardan, sosyal medyadan kopmak demiyorum, onları iyi okumak lazım ama belli bir yaşa kadar onlardan uzak durarak kendimizi daha hedefe odaklamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.