GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Geçen sezon Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ın yardımcılığını yürüten Sefer Yılmaz, bu sezon kariyerinde ilk kez yapacağı teknik direktörlük görevinde Giresunspor'u şampiyonluğa taşımayı hedefliyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedefinin her zaman antrenörlük yıllarında olduğu gibi bulunduğu takımı en üst seviyeye getirmek olduğunu söyledi.

Bu sezon çalıştıracağı PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'daki hedefinin de takımı en üst seviyeye çıkarmak olacağını dile getiren Yılmaz, "Kimse küme düşmeyi veya ortalarda oynamayı istemez. Benim fikrim her zaman şampiyonluğa oynamak" dedi.

Yılmaz, şampiyonluğun kolay olmadığına dikkati çekerek, "İlk iki için gerçekten çok güçlü takımlar var. İlk 6 hedefi benim için uzak değil. Bizim hedefimiz öyle ya da böyle bu takımı, bu sene olur, ondan sonraki sene olur ama mutlaka Süper Lig'e çıkartmak. Giresun şehri de bunu hak ediyor" diye konuştu.

 

- En beğendiği Barcelona tarzı futbol

Son yıllarda İspanyol ekibi Barcelona'nın oynadığı futboldan sonra bütün teknik adamların bu tarz futbol oynatmayı istediğini kaydeden Yılmaz, "Ben de çok seviyorum, o futbolu oynamak kolay değil gerçekten. Benim her zaman teknik direktörlükteki prensibim, hedeflerim gerçek futbol. Takım nasıl sonuca ulaşacaksa en kısa yoldan onu oynatmak" ifadesini kullandı.

Yılmaz, bu hedefin kadrodaki futbolcularla gerçekleşebileceğine işaret ederek, "Ben şimdi yavaş yavaş futbolcularımı tanıyorum. Buna göre de futbol anlayışını, taktik anlayışını muhakkak seçeceğiz. Benim amacım hiç bir zaman vazgeçmemek. Savaşan, 90 dakika boyunca galibiyeti kovalayan bir takım yaratacağız" diyerek sözlerini tamamladı.