Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Güney Kore’den yüksek tirajlı gazete ile turizm dergilerinin baş editörleri ile fotoğrafçılarına Batı Akdeniz’i tanıttı.
BAKA¸ Güney Koreli turistlere yönelik tanıtım turu (Fam Trip) programı gerçekleştirdi. Güney Kore’den yüksek tirajlı gazete ile turizm dergilerden 9 editör ve 3 foto muhabirinden oluşan 12 kişilik grup, BAKA uzmanları ile tercümanın eşliğinde 4 günlük program boyunca Antalya, Isparta ile Burdur’un turizm değerlerini yerinde gördü, kendi dilleriyle bilgilendirildi.
Side, Aspendos, Myra ve Sagalassos antik kentleri, Noel Baba Kilisesi, tarihi Kaleiçi, Antalya Müzesi ile Isparta halıları ve kültüründen örneklerin bulunduğu Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’ni gezerek bilgilenen Güney Koreliler, doğal güzelliklerin manzaralarını, teleferikle çıktıkları Tahtalı Zirvesi ile Antalya’nın, Üçağız Kekova’daki yat turuyla Theimiussa antik kenti kalıntıları ile iç içe olan köyü, kaleyi ve Eğirdir Seyir Tepesi’nden de 7 renge bürünen gölü görüntüledi.
Antalya, Isparta ve Burdur’un, kültür, eko ve inanç turizmi değerlerinin Güney Kore medyasında yer alarak tanıtılmasını hedefleyen BAKA’nın sektörün aktörleriyle işbirliğinde gerçekleştirdiği tanıtım turu programına, Korea Economic Daily’den Byeong-Il Choı, The Kyunghyang Shinmun’dan Jung-In Yoo, Kukmin Ilbo’dan Ho-Cheol Nam, The Herald Business’dan Yeong-Hun Ham, 300 bin tirajlı yerel gazete Busan Ilbo’dan Sun-Hyeong Jeong ile 100 bin tirajlı Golf Magazine’den Dong-Cheol Jung, 124 bin tirajlı The Travellers’dan Ha-Yeon Yeo ile Ji-Hyun Baek, 60 bin tirajlı Bar-Dining’den Jung-Eun Park ile Eun-Ju Kım ve 50 bin tirajlı Travie’dan Yong-In Yun ile Da-Hae Lee katıldı.