Amerikalı ünlü soyguncu çift 'Bonnie ve Clyde''ın hikayesi andıran bir olay da İstanbul'da yaşandı. 15'e yakın gasp suçu işlediği için cezaevinde kalan Emrah D. ve hırsızlık suçundan Ankara'da Kadın Cezaevi'nde yatan Nagehan K. bir tanıdıkları aracılığıyla tanıştı ve beş ay boyunca mektuplaştı. Cezalarının uzun bir kısmını yatan iki hükümlünün mektup arkadaşlığı bir süre sonra aşka dönüştü.

DIŞARIDA BULUŞUP KAYIPLARA KARIŞTILAR

On yıldır cezaevinde olan Emrah D., geçtiğimiz yılbaşında açık cezaevine geçme kararı aldı. Bu tarihlerde dört yıl önce cezaevine giren Nagehan K. da açık cezaevine naklini istedi. Cezası üç yılın altında düşen Nagehan K.'nın, Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu'na nakli çıktı. Nagehan K., yeni cezaevine geçmeden önce 18 gün izin aldı. Uzun süredir birbirlerini görme hayaliyle bekleyen iki hükümlü, Emrah D.'nin de cezaevinden izinli çıkmasıyla dışarıda buluştu. İki hükümlü bir daha gönderildikleri cezaevlerine dönmedi.

BİRLİKTE SİLAHLI GASP YAPTILAR

Cezaevinden firar eden iki aşık İstanbul'a geldikten sonra para bulmak için yine suça başvurdu. Fatih'te bir motosiklet bayiinden motosiklet iki firari aşık, motorla gasp yapmaya başladı. Emrah D. motoru kullanırken arkasındaki Nagehan K. da yanına yanaştıkları kadınlara silah doğrultarak cep telefonlarını gasp etti. Firari aşıkları bu yöntemle Fatih, Bakırköy ve Beşiktaş'ta çok sayıda gasp olayına karıştıkları tespit edildi.

PARA İÇİN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU

İki firari, Fatih'te yine bir gasp olayına teşebbüs ederken kaza yapınca yakalandı. Kaza sonrası motosikleti olay yerinde bıraktıktan sonra taksi ile saklandıkları eve dönen firari aşıkların adresi polis tarafından kameralardan yola çıkılarak tespit edildi. İki sevgili yapılan operasyon yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Suçlarını itiraf eden iki sevgili, "Para bulmak için başka çaremiz yoktu' diye kendilerini savundular. Nagehan K. ve Emrah D. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Milliyet